Να ψηφίσουν τη συμφωνία και να σταματήσουν την απομόνωση κάλεσε εκ νέου τη Δευτέρα το βράδυ ο Ζόραν Ζάεφ τους πολίτες της πΓΔΜ συνεχίζοντας την εκστρατεία ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή.

«Ο,τι ευχηθήκαμε έγινε πραγματικότητα» είπε λίγα εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. «Δώστε τέλος στην απομόνωση… Με τη συμφωνία έχουμε οφέλη από τη συνεργασία με τους γείτονες, που από εχθροί έγιναν φίλοι της ‘’Μακεδονίας’’» ανέφερε για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

«Όλα όσα επιθυμούσαμε, επιβεβαιώνονται στη συμφωνία, η οποία επιπροσθέτως ανοίγει τις πόρτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τη χώρα μας. Με τη σύναψη της συμφωνίας επιδείξαμε δημοκρατική ωριμότητα, ευρωπαϊκούς τρόπους. Κι η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε και τώρα η χώρα έχει πολλούς ειλικρινείς φίλους σ’ ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

«Οι πολίτες λαμβάνουν σοφές αποφάσεις γιατί αγαπούν τη χώρα τους, είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά τους. Έτσι πήραμε μια δίκαιη απόφαση κι όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε έναν συμβιβασμό που βγάζει τη χώρα μας από το παλιό status quo. Να σταματήσει η απομόνωση, ήρθε η ώρα να ενταχθούμε και να γίνουμε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ θα φέρει βελτίωση του δικαστικού και του εκπαιδευτικού συστήματος, της Υγείας, του βιοτικού επιπέδου».