ΠΟΜΙΔΑ για ΕΝΦΙΑ : Η μείωση του φόρου κατά 30-50 δεν θα αφορά τους μεσαίους ιδιοκτήτες

Για «νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ, μετά τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑ ΕΝΦΙΑ . (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) (File: EV_ENFIA4329.jpg )

Για «νεκρανάσταση» του εφιαλτικού σεναρίου της ΔΕΘ του 2014 περί ΕΝΦΙΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ, μετά τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Οι αναφορές αυτές επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους που είχε εκφράσει η ΠΟΜΙΔΑ με την προχθεσινή ανοιχτή επιστολή της προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η μείωση του φόρου κατά 30-50%, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δεν θα αφορά τους μεσαίους ιδιοκτήτες, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες θυσίες στα χρόνια της κρίσης. Αντίθετα, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσια, προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από την ελάφρυνση των μικρότερων ιδιοκτησιών.

Το χειρότερο όμως είναι ότι επανέρχεται το παράλογο και εφιαλτικό σενάριο της μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ με εξαπλάσια δημοσιονομική απόδοση, χρεώνοντας ποσά που δεν θα υπάρχει ούτε τρόπος αλλά ούτε και λόγος πλέον να καταβληθούν, και που θα οδηγήσει σε εισπρακτικό Βατερλώ, με αποτέλεσμα την ανάγκη επιβολής και νέων φόρων.

Η ΠΟΜΙΔΑ επαναλαμβάνει τις θέσεις της για αναγκαία μεταρρύθμιση του ΕΝΦΙΑ με στόχο την αποκατάσταση στοιχειώδους φορολογικής λογικής και αναπτυξιακής προοπτικής:

-Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ζητουμένου από τον ΕΝΦΙΑ στο 50% του σημερινού, σε μια τετραετία, κατά ποσοστό 20% το πρώτο έτος (που ισοδυναμεί με διαγραφή της τελευταίας δόσης) και μετά κατά 10% ετησίως.

-Εrga omnes μείωση του ΕΝΦΙΑ. Όποια μείωση υιοθετηθεί, πρέπει να είναι αληθινή και να αφορά εξίσου ποσοστιαία όλους τους φορολογουμένους, χωρίς αποκλεισμό ή δυσμενή μεταχείριση καμιάς κατηγορίας τους, και ιδιαίτερα εκείνων που πλήρωσαν τα περισσότερα κατά τα χρόνια της κρίσης.

-Κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου και της σκανδαλώδους φοροασυλίας τής εκτός σχεδίου γης.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk