• Αναζήτηση
 • Η Νότια Αφρική στα χνάρια της Τουρκίας και της Αργεντινής

  Σε ύφεση βυθίστηκε η οικονομία της Νότιας Αφρικής, για πρώτη φορά έπειτα από το 2009 και την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, επιταχύνοντας τη διολίσθηση του ραντ και την πολιτική πίεση στον πρόεδρο της χώρας, Σίριλ Ραμαφόζα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε ύφεση βυθίστηκε η οικονομία της Νότιας Αφρικής, για πρώτη φορά έπειτα από το 2009 και την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, επιταχύνοντας τη διολίσθηση του ραντ και την πολιτική πίεση στον πρόεδρο της χώρας, Σίριλ Ραμαφόζα. Το νοτιοαφρικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε αναπάντεχα κατά 0,7% το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2018 σε ετήσια βάση – είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αρνητικής ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, η πλέον βιομηχανοποιημένη χώρα της Μαύρης Ηπείρου γίνεται η τρίτη μεγάλη αναπτυσσόμενη οικονομία μετά την Τουρκία και την Αργεντινή που μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες.
  Οι εξελίξεις διαλύουν την αισιοδοξία που είχε δημιουργήσει με τις εξαγγελίες του για μεταρρυθμίσεις ο νέος ηγέτης του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου Ραμαφόζα, που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα στη χώρα μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. «Η οικονομική κατάσταση παραμένει δυσχερέστατη. Δίχως σταθερότητα στην πολιτική και τάχιστη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η επιστροφή στην ανάπτυξη μοιάζει αδύνατη και η δημιουργία θέσεων εργασίας μια πολύ δύσκολη υπόθεση» δήλωσε στο Bloomberg η Ελίζ Κρούγκερ, οικονομολόγος της NKC African Economics στη νοτιοαφρικανική πόλη Πάαρλ.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk