• Αναζήτηση
 • Eurogroup στη Βιέννη χωρίς Ελλάδα

  Ξεκίνησαν οι εργασίες του άτυπου Eurogroup στη Βιέννη. Στην επίσημη ατζέντα βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) (File: {1C6582D3-E4AD-A44F-B56D-A706155D83B4}.jpg )

  Ξεκίνησαν οι εργασίες του άτυπου Eurogroup στη Βιέννη.  Στην επίσημη ατζέντα βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στη διαδικασία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στην ατζέντα δεν υπάρχει το θέμα «Ελλάδα», ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελεί θέμα συζήτησης στο παρασκήνιο της συνόδου. Οι ΥΠΟΙΚ αλλά και οι θεσμοί περιμένουν να ακούσουν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να οριστικοποιήσουν τις θέσεις τους στην 1η αξιολόγηση στο νέο καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας που ξεκινά την Δευτέρα.

  Ειδικότερα, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τα νέα πακέτα επενδύσεων, ζητήματα νέων τεχνολογιών αλλά και το μεγάλο θέμα της ΕΚΤ: στο τέλος του 2018 κλείνει ο κύκλος του QE και διακόπτεται εντελώς η αγορά τίτλων.

  Ο Σεντένο

  Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τηρήσει τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, τόνισε o επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

  Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την οικονομική σταθερότητα της Ιταλίας, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις αρχές που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη». Αναμένουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους, πρόσθεσε.

  Ο Μοσκοβισί

  Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί.

  Σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να κρατήσει το χρέος υπό έλεγχο.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk