• Αναζήτηση
 • Handelsblatt: Τα σχέδια Τσίπρα αυξάνουν το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

  Tα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η άνοδος του επιτοκίου οφείλεται σε αναταράξεις στην τουρκική οικονομία και την Αργεντινή.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  (Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με πολίτες κατά την επίσκεψή του στην Κάνδανο Χανίων, Κρήτη, Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018. O πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του Νομού Χανίων στην αντιπεριφέρεια Χανίων, επισκέφτηκε την ΤΟΜΥ Χανίων. Αφού ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του στην πόλη, επισκέφτηκε τη μαρτυρική Κάνδανο, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti (File: 19996861.jpg )

  Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί» τιτλοφορείται άρθρο της Handelsblatt με αφορμή την άνοδο του επιτοκίου για το δεκαετές ομόλογο. Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αντιδρούν σε αναταράξεις στην Ελλάδα.

  Κυρίως τα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η άνοδος του επιτοκίου οφείλεται σε αναταράξεις στην τουρκική οικονομία και την Αργεντινή.

  Ειδικοί σε οικονομικά ζητήματα στην Αθήνα ωστόσο εκτιμούν ότι ένας επιπλέον λόγος είναι τα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ελεγκτές των δανειστών αναμένονται στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τον πρώτο έλεγχο από την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

  Έκρηξη τουρισμού

  Η «Γερμανία πετά» είναι ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung για τις αναχωρήσεις τουριστών από γερμανικά αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η Ελλάδα με πάνω από 20%. 1,6 εκ. τουρίστες αναχώρησαν από τη Γερμανία για ελληνικούς προορισμούς. Πιο δημοφιλής χώρα προορισμού αναδεικνύεται, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η Ισπανία με 6,6 εκατομμύρια αναχωρήσεις, ενώ ακολουθεί η Τουρκία με περίπου 3 εκατομμύρια.

  Πηγή: DW

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk