• Αναζήτηση
 • Ξανά ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά την αυγουστιάτικη παύση

  Εως το τέλος τους έτους αναμένεται να βγουν στο σφυρί πάνω από 8.000 ακίνητα, ενώ για το 2019 ο πήχης ανεβαίνει στις 30.000. Από τους 530 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί και προγραμματιστεί για σήμερα, 133 τέθηκαν σε αναστολή στο παρά πέντε της εκποίησης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  iStock - 000003074613Large{{ (File:iStock_000003074613Large.jpg) }}

  Ξαναρχίζουν την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί ακινήτων, μετά τη διακοπή τους τον Αύγουστο.

  Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 530 πλειστηριασμοί με τον αριθμό τους να ανεβαίνει στις 2.500 μέχρι το τέλος του μήνα. Εως το τέλος τους έτους αναμένεται να βγουν στο σφυρί πάνω από 8.000 ακίνητα, ενώ για το 2019 ο πήχης ανεβαίνει στις 30.000. Από τους 530 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί και προγραμματιστεί για σήμερα, 133 τέθηκαν σε αναστολή στο παρά πέντε της εκποίησης.

  Οι τράπεζες πατάνε το γκάζι τόσο των ρυθμίσεων όσο και των πλειστηριασμών ακινήτων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα τα οποία πέρασαν στα χέρια τους και πρόκειται να τα εκποιήσουν αλλά και από ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους επόμενους μήνες.

  Με τους δανειστές

  Το θέμα των κόκκινων δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα στις 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

  Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή τονίζει, ότι χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος ως προς την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών, ιδιαίτερα για ακίνητα εκτός Αττικής. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σε συνεργασία με τις αρχές» , υπογράμμισε.

  Αναβαθμίζεται η πλατφόρμα

  Από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 7.500 πλειστηριασμοί. Τα περισσότερα από τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

  Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί.

  Για να μην καταλήγουν τα περισσότερα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί στα χέρια των τραπεζών και να διευκολυνθεί η αγορά τους από τρίτους ενδιαφερόμενους, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction.

  Η πλατφόρμα θα γίνει πιο φιλική και λειτουργική για τους ενδιαφερομένους. Σταδιακά θα προστεθούν περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για τα ακίνητα που εκποιούνται, όπως ο όροφος, ο αριθμός των δωματίων, οι βοηθητικοί χώροι, η ακριβής τοποθεσία.

  Στην περίπτωση που ο φάκελος του πλειστηριασμού ο οποίος φθάνει στα γραφεία των συμβολαιογράφων συνοδεύεται με φωτογραφίες του εκποιούμενου ακινήτου, τότε αυτές θα αναρτώνται αμέσως στην πλατφόρμα. Από τη φωτογραφία του ακινήτου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν μια εικόνα για την κατάστασή του και την περιοχή στην οποία βρίσκεται και να προχωρήσουν στην αγορά του.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk