Τα καλά μπακάλικα χρειάζονται παντού και πάντα. Αυτά που προωθούν τα ντόπια προϊόντα. Κι’ αν χρειάζονται παντού στις τουριστικές περιοχές είναι απολύτως απαραίτητα έτσι ώστε να βλέπουν οι επισκέπτες μας το άλλο μας πρόσωπο, όχι του λαδωμένου μουσακά και της κακής φέτας, αλλά των καλών πρώτων υλών και των ποιοτικών προϊόντων.
Ενα τέτοιο «μπακάλικο» είναι και το Deli Fresh στο λιμάνι της Νάξου. Στην βιτρίνα του νησιού. Καλόγουστο, αρκετά ενημερωμένο (βρήκαμε ένα ψυγείο με καλά αξιώτικα τυριά, και την τοπική craft μπύρα Naxian Sphynx που δεν την βρήκαμε πουθενά αλλού.)
Βρήκαμε ακόμη και άλλα καλά κυκλαδίτικα προϊόντα όπως τα εξαίσια λουκούμια Σύρου της κυρίας Συκουτρή, και τα περιποιημένα βαζάκια με τις σάλτσες, τα αγγιναράκια, την κάππαρη του επίσης Συριανού Πρέκα.
Κι’ ένα σωρό άλλα προϊόντα βρήκαμε που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επί τόπου όπως καλό μέλι και μαρμελάδες και θα μπορούσαν επίσης να «πετάξουν» ως δώρα στο εξωτερικό.
Μαζί με τα φαγώσιμα μια σειρά κεραμεικών σκευών και πιο μοντέρνων μεταλλικών όλα πολύ όμορφα. Για το βαλάντιο το δικό μας αρκετά ακριβά πάντως.