• Αναζήτηση
 • Alpha Βank: «Υπερπλεόνασμα» στον εφετινό προϋπολογισμό

  Διασφαλισμένη θεωρεί την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 η Alpha bank η οποία μάλιστα προβλέπει ότι θα επιτευχθεί και «υπερπλεόνασμα» στον εφετεινό προυπολογισμό καθώς αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Διασφαλισμένη θεωρεί την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 η Alpha bank η οποία μάλιστα προβλέπει ότι θα επιτευχθεί και «υπερπλεόνασμα» στον εφετινό προϋπολογισμό καθώς αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα.
  Στην εβδομαδιαία ανάλυση της επισημαίνει τα εξής:
  -Tο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018 διαμορφώθηκε στα €2,046 δισ., δηλαδή υψηλότερα κατά € 1,1 δισ. έναντι του στόχου που είχε τεθεί και χαμηλότερα κατά €978 εκατ. έναντι του επταμήνου του 2017.
  -Η υπεραπόδοση στο επτάμηνο σε σχέση με τον στόχο αποδίδεται στην (ι) καλύτερη επίδοση των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού που ήταν αυξημένα κατά € 508 εκατ. σε σχέση με τον στόχο, (ιι) στις χαμηλότερες επιστροφές φόρων από αυτές που είχαν προϋπολογισθεί, κατά € 333 εκατ., (ιιι) στη χαμηλότερη εκτέλεση των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά € 757 εκατ. σε σχέση με τον στόχο και (ιv) στην υστέρηση των πρωτογενών δαπανών κατά € 47 εκατ. σε σχέση με τον στόχο.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk