Διάκριση για ελληνικό μουσείο οίνου

Το Μουσείο οίνου Κουτσογιαννόπουλου στην Σαντορίνη καταγράφεται στην πρόταση του αμερικανικού περιοδικού «WINE ENTHUSIAST» με τα 5 μουσεία οίνου στον κόσμο.

«Όταν απολαμβάνεις ένα μπουκάλι κρασί, είναι εύκολο να ξεχάσεις πόσο μεγάλη επιρροή έχει σε διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο. Ιδού τα μουσεία, από την Γαλλία έως την Ελλάδα, που θα σας κάνουν να βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία του κρασιού και να εκτιμήσετε πιο πολύ αυτό που βρίσκεται μέσα στο ποτήρι σας», καταγράφεται στην εισαγωγή του άρθρου «Πέντε μουσεία για το κρασί σε όλο τον κόσμο», του αμερικάνικου περιοδικού Wine Enthusiast.
Το Μουσείο Οίνου Κουτσογιαννόπουλου είναι το μοναδικό υπόσκαφο στην Ελλάδα- βρίσκεται 8 μέτρα κάτω από την γη- και παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού στο κυκλαδίτικο νησί και τη ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660. Εχει μορφή λαβυρίνθου και μήκος 300 μ.. Περπατώντας το ο επισκέπτης παρακολουθεί όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού (διατίθεται αυτόματη ακουστική ξενάγηση σε 14 γλώσσες). Όλα τα εργαλεία , τα σκεύη, και τα μηχανήματα είναι αυθεντικά και σπάνια κομμάτια, χάρη στην ιδιαίτερη αξία που τους έχει προσδώσει η πολύχρονη χρήση τους από τις προηγούμενες γενιές της οικογένειας Κουτσογιαννόπουλου, η οποία εξ ολοκλήρου έχει χρηματοδοτήσει το μουσείο.
Πληροφορίες: http://www.santoriniwinemuseum.com/.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk