• Αναζήτηση
 • Να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ επιδιώκει η Κύπρος

  Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε ότι «σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, που θα αποδεικνύουν τη στρατηγική φύση της σχέσης Λευκωσίας – Ουάσιγκτον».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έμφαση στην αναβάθμιση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα από εντατικό διάλογο για σημαντικό αριθμό θεμάτων δίνει η κυπριακή κυβέρνηση.

  Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε ότι «σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, που θα αποδεικνύουν τη στρατηγική φύση της σχέσης Λευκωσίας – Ουάσιγκτον».

  Ο κύπριος υπουργός τόνισε, μάλιστα ότι «η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους Ελληνοκύπριους όσο και για τους Τουρκοκύπριους».

  Σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» Κύπρου ο κ. Χριστοδουλίδης, επισήμανε πως δεν ενδιαφέρει την ελληνοκυπριακή πλευρά ούτε η δημιουργία εντυπώσεων ούτε το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, αλλά η ουσία και πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

  Σύμφωνα με τον κύπριο υπουργό το δίλημμα ενώπιον των Τουρκοκυπρίων δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο: «Επιθυμούν ένα μέλλον σε μια επανενωμένη πατρίδα μαζί με τους Ελληνοκύπριους σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. ή ένα μέλλον με την Τουρκία με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται;». Ο ίδιος εκφράζει την έντονη πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων προτιμά το πρώτο.

  Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ , χωρίς την προηγούμενη επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι «κάτι τέτοιο θα επηρεάσει όχι μόνο τα δεδομένα στην Κύπρο, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα στην περιοχή».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk