Άσυλο από την Ελλάδα φέρεται να έχει ζητήσει η πρώην βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος της Τουρκίας, Λέιλα Μπιρλίκ, η οποία κατηγορείται για στενές σχέσεις με το RKK, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Η πρώην βουλευτής του Κουρδικού Κόμματος τηςΤουρκίας(HDP) φέρεται να κατέφυγε παράνομα στην Ελλάδα όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ορεστιάδας και εκεί εξέφρασε τη βούληση για υποβολή αιτήματος ασύλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet», η πρώην βουλευτής βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης, όπου και κρατείται.

Η ίδια κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για «στενές σχέσεις με τοPKK», το οποίο στη γειτονική χώρα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, ενώ της έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αρκετοί κατηγορούμενοι προσέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή τωνοκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι έχουν σταθεί ως αφορμή σφοδρότατης σύγκρουσης Αθήνας – Άγκυρας.