Τη δέσμευσή του ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει για την τραγωδία στο Μάτι επανέλαβε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.

Ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με κατοίκους στο Μάτι αλλά και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκατασταθεί η περιοχή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ένα μήνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά, η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση παραμένει βουβή αλλά και έντονη σε αυτή την περιοχή προσθέτοντας πως είναι προσωπική του δέσμευση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατό, να αποκτήσει το χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και στρεβλώσεις που υπήρχαν. Μάλιστα επεσήμανε πως δέσμευσή του είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου πρέπει. «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε και με εθελοντές που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους της περιοχής που έχουν χάσει τα πάντα μετά τη «μαύρη Δευτέρα» της 23ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης χωρίς τυμπανοκρουσίες επέλεξε να βρεθεί δίπλα στους πυρόπληκτους ώστε να ακούσει τα προβλήματά τους, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση, συναντάει τον καθηγητή Γκολντάμερ στο Μαξίμου, χιλιόμετρα μακριά από την τραγωδία.

Δύο ημέρες πριν εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών σε αυτή τη συνάντηση, τον ενημέρωσαν αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, με τον κ. Μητσοτάκη από την πλευρά του να διαβεβαιώνει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για επιτάχυνση υλοποίησης αποφάσεων στήριξης των πυρόπληκτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί και πάλι στο Μάτι στις 26 Ιουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Μάτι τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, είχε ζητήσει από τους άνδρες της ασφάλειας του να μην υπάρξουν κάμερες.