Τσακαλώτος : Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων

Δύο ημέρες μετά την έξοδο από το μνημόνιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπασε τη σιωπή του, σε μια παρέμβαση που είχε περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, παρά οικονομικά.

Δύο ημέρες μετά την έξοδο από το μνημόνιο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπασε τη σιωπή του, σε μια παρέμβαση που είχε περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά, παρά οικονομικά.

Ο υπουργός Οικονομικών με παρόμοια ρητορική με αυτή του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει» ενώ έκανε λόγο ακόμα και για «Μνηστήρες» τους οποίους «νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

Επιχείρησε, δε, να σκιαγραφήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ στα πλαίσια της άτυπης προεκλογικής περιόδου του θα διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο του 2019 όταν και θα στηθούν οι διπλές ή τριπλές κάλπες, μιλώντας για υπεράσπιση της αγοράς εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία και την παιδεία.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών:

«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk