• Αναζήτηση
 • Πυρά ΚΚΕ για το διάγγελμα Τσίπρα

  «Με το σημερινό του διάγγελμα, που θύμισε τη λαϊκή ρήση «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν «νέα εποχή» βασίζεται πάνω στα «αποκαΐδια» των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια.

  «Με το σημερινό του διάγγελμα, που θύμισε τη λαϊκή ρήση «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν «νέα εποχή» βασίζεται πάνω στα «αποκαΐδια» των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο από τα μνημόνια.

  «Η επόμενη μέρα θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης, αφού θα είναι εδώ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, η αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, η εργασιακή ζούγκλα, η φοροληστεία, η υποβάθμιση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, όση κοροϊδία κι αν επιστρατεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε όσους θεατρινισμούς κι αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας» προσθέτει το ΚΚΕ.

  «Η κυβέρνηση δε δεσμεύεται για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα, δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν, ότι δε θα υπάρχει καμιά επιστροφή στο παρελθόν, εννοώντας ουσιαστικά ότι ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα και τα εφάπαξ βοηθήματα. Αυτή είναι άλλωστε και η εντολή του κεφαλαίου, όπως επίσης και των εταίρων της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που από τη μια μεριά δίνουν τα εύσημα στην κυβέρνηση για τη βρώμικη αποστολή που έφερε σε πέρας, από την άλλη μεριά προεξοφλούν τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την προώθηση αυτής της πολιτικής θα αξιολογούν οι «αγορές» και οι «επενδυτές», για να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» αναφέρει η ανακοίνωση.

  «Η «μνημονιακή» πραγματικότητα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστολή, η διαφθορά, τα προκλητικά κέρδη για το κεφάλαιο είναι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, είναι ο πυρήνας και της δικής του πολιτικής, που συνέχισε με συνέπεια την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η στρατηγική ταύτιση δεν κρύβεται, όσο κι αν το επιδιώκουν και οι μεν και οι δε, με ψευτοδιλήμματα για «αντιδεξιά – αντισύριζα μέτωπα», για «πρόοδο-συντήρηση», που θυμίζουν «ξαναζεσταμένη σούπα» του χρεοκοπημένου δικομματισμού» σημειώνει το ΚΚΕ.

  «Καμία εμπιστοσύνη, καμία αυταπάτη. Καθαρή έξοδος για το λαό σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών» αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

  «Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν είναι «λωτοφάγοι» και δε θα ταχθούν ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη. Ας επιλέξει ο κ. Τσίπρας με ποιο από τα δύο τέρατα θέλει να παραλληλίσει την κυβέρνησή του. Εμείς θα επιλέξουμε τη δική μας «Ιθάκη», που μας δίνει το ωραίο ταξίδι του αγώνα, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει! Αυτή η «Ιθάκη» σίγουρα «δε θα μας γελάσει»» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk