Ανοιχτό ενδεχόμενο εξόδου από την κυβέρνηση αφήνει ο Σκουρλέτης

Λίγες ώρες ή ημέρες πριν τον ανασχηματισμό ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος φημολογείται ότι θα αναλάβει τη θέση του γραμματέα του κόμματος μίλησε για τις το νέο κυβερνητικό σχήμα που έρχεται λέγοντας με νόημα ότι τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός.

Λίγες ώρες ή ημέρες πριν τον ανασχηματισμό ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος φημολογείται ότι θα αναλάβει τη θέση του γραμματέα του κόμματος μίλησε για το νέο κυβερνητικό σχήμα που έρχεται λέγοντας με νόημα ότι τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τόνισε ότι είναι βέβαιο είναι ότι θα γίνει ανασχηματισμός. «Είναι μια κομβική στιγμή για τη χώρα και για την κυβέρνηση. Και αν το επιθυμούσα ή δεν το επιθυμούσα (να μετακινηθώ στο κόμμα) δεν θα το συζητούσα σε κανένα ραδιόφωνο. Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης» είπε για να προσθέσει πως το «κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο, θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά, ο βουλευτής Β Αθήνας επεσήμανε ότι «πάντα είναι στην ημερήσια διάταξη ο διάλογος ανάμεσα στην αριστερά και την κεντροαριστερά. Η σχέση αυτή είχε διαρραγεί τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρώπη λόγω της υιοθέτησης νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τη σοσιαλδημοκρατία. Υπάρχουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είναι πλήρως ταυτισμένα προγραμματικά με τη ΝΔ, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Λοβέρδος, ενώ άλλα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει αναστοχασμός σε σχέση με στρατηγικές επιλογές αυτού του χώρου».

Η Αριστερά, πρόσθεσε, «μεγάλωσε κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του μνημονίου, ωρίμασε και οφείλει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μετώπου. Εάν εξασφαλίζονται πολιτικές προϋποθέσεις μπορούμε να το κάνουμε και στο πλαίσιο του ανασχημστισμού. Δεν δέχομαι το απλοϊκό ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για μια βαθιά κοινωνική διεργασία. Δεν δέχομαι τον όρο ότι μετακόμισε το παλιό ΠΑΣΟΚ».

Ως προς τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η αναφορά σε ασύμμετρο φαινόμενο συνδεόταν με τις αντικειμενικές συνθήκες των καιρικών φαινομένων που αποδείχτηκε ότι ήταν καθοριστικός παράγοντας. Το 95% των πυρκαγιών έχει ανθρωπογενή αιτία. Σε τακτά χρονικά διαστήματα έχω μιλήσει για το πώς προσέγγισα αυτή την υπόθεση ζητώντας στέρεες απαντήσεις για όλα. Τις πρώτες μέρες δημιουργήθηκαν τέτοιες εντυπώσεις, για οργανωμένο σχέδιο, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ανολοκλήρωτες, στη συνέχεια διαμορφώθηκε πιο καθαρή εικόνα». Και συνέχισε: «Τα πρώτα 24ωρα είναι λογικό να τα ψάχνουμε όλα και να θέτουμε ερωτήματα». Σε σχέση με τη μήνυση οικογένειας θυμάτων ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε: «Είναι άλλη μια μήνυση την οποία πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη. Είναι φανερό ότι κάποιοι επιχειρούν να κάνουν πολιτική πάνω στην τραγωδία. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στην οικογένεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk