Απέναντι στην κυβέρνηση στάθηκε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις για τις τιμές που αποδόθηκαν στους Μητρετώδη – Κούκλατζη ενώ μίλησε απαξιωτικά για τους έλληνες στρατιωτικούς που απελευθερώθηκαν μετά από 167 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Με δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του προς την υπερβολική – όπως τη χαρακτήρισε – τελετή υποδοχής των δύο ελλήνων. Με τη φράση «μέτρον χείριστον» χαρακτήρισε τα όσα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Άμυνας, δυο υφυπουργοί, Εξωτερικών και ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδώσουν τιμές στους δυο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτή οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν» είπε.

Στη συνέχεια, μιλώντας απαξιωτικά για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς μετά την άδικη φυλάκισή τους τονίζει:«Δηλαδή, αυτή η «Βίπερ Νόρα», απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας; την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως; Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα; Έμεινε καμία τιμή;
Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη , συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα δάκρυα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου», αναφέρει ο Κώστας Ζουράρις».