Nα αναγνωρίσει τις συλλογικές προσπάθειες που έγιναν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και να αφήσει την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της υπόθεσης κάλεσε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και βουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η κυβέρνηση κάνει λάθος να λέει ότι όλα προήλθαν από εκείνη, βεβαίως είναι η κυβέρνηση, και έπρεπε να κάνει ενέργειες, αλλά πιστεύει κανείς ότι η αποφυλάκιση των Δυο ήταν αποτέλεσμα μεγαθυμίας του Ερντογάν; Ήταν αποτέλεσμα δικών του εκτιμήσεων υπολογισμών και πραγμάτων που πιστεύει ότι θα πάρει ως αντάλλαγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η αποφυλάκισή των Δύο είναι θετική εξέλιξη, ένα χαρμόσυνο γεγονός που συγκίνησε και χαροποίησε όλους τους Έλληνες, αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των πολιτικών δυνάμεων που συνέβαλαν ουσιαστικά σε μια επίμονη, αλλά όχι ακραία, διεθνοποίηση του ζητήματος» εξήγησε.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης σε όλες τις συναντήσεις του, αλλά και όλα τα στελέχη της ΝΔ έθεταν αυτό το θέμα επί πέντε μήνες ως πρώτο ζήτημα. «Το ψήφισμα – πρωτοβουλία του ΕΛΚ και της ΝΔ που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο πίεζε την Τουρκία για αποφυλάκιση των Δύο» σημείωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αναρωτήθηκε που ήταν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα στους οποίους αναφέρεται η κυβέρνηση τις πρώτες ώρες και μέρες.