Παππάς: Έμπρακτη συγγνώμη και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης

«Δεν μασάμε τα λόγια μας. Όταν έχεις αυτής της κλίμακας τις απώλειες, δεν μπορείς να λες ότι όλα γίνανε καλά» είπε ο κ. Παππάς, απαντώντας για τη διαχείριση της κρίσης. Ωστόσο σημείωσε, ότι δεν θεωρεί ότι υπήρξε το «μοιραίο λάθος» που σημάδεψε την κατάσταση.

Την έμπρακτη συγνώμη, καθώς και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από σύσσωμη την κυβέρνηση υπογράμμισε μιλώντας για τα όσα συνέβησαν στην καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Αυτό είναι μια τομή σε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του καναλιού «Ε», προσθέτοντας ότι αυτή η τραγωδία έχει βάλει το σημάδι της για το πώς πρέπει από εδώ και πέρα να γίνεται και ο πολιτικός διάλογος.

«Δεν μασάμε τα λόγια μας. Όταν έχεις αυτής της κλίμακας τις απώλειες, δεν μπορείς να λες ότι όλα γίνανε καλά» είπε ο κ. Παππάς, απαντώντας για τη διαχείριση της κρίσης. Ωστόσο σημείωσε, ότι δεν θεωρεί ότι υπήρξε το «μοιραίο λάθος» που σημάδεψε την κατάσταση.

Ανέφερε επίσης, ότι έχουμε την άμεση αντίδραση το κρατικού μηχανισμού, και ήδη ξεδιπλώνονται οι πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων, με την πίστωση του πρώτου ποσού στους λογαριασμούς τους, και με βελτίωση των διαδικασιών για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Μιλώντας για το τι έφταιξε, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι η χώρα δεν διέθετε μέχρι τώρα, ούτε δασικούς χάρτες, ούτε κτηματολόγιο – και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν δασικοί χάρτες αναρτημένοι, προσθέτοντας ότι αυτές οι καθυστερήσεις είχαν και κάποιες σκοπιμότητες, με συνέπεια τα οικιστικά λάθη και τα τραγικά γεγονότα που δημιούργησαν.

Απαντώντας για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «είναι η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε την κυβέρνηση». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι έχει επιδειχθεί διαχειριστική επάρκεια η οποία είναι αξιοσημείωτη και επισημαίνεται και από τους πολίτες, ωστόσο το ζήτημα είναι να ωριμάσουμε όλοι μας, και οι πολιτικές δυνάμεις, και ο δημοσιογραφικός κόσμος, και η κοινωνία των πολιτών, για να μην έχουμε ξανά τέτοιου τύπου φαινόμενα.

Απαντώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο Ν. Παππάς σημείωσε πως με αυτή τη μεγάλη τραγωδία, το ζήτημα αυτό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στη δημόσια συζήτηση. Βιώσαμε κάτι πολύ οδυνηρό ως χώρα, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, πρέπει να εφαρμόσουμε άμεσα τις αποφάσεις και τις θεσμικές τομές και να δούμε συνολικά τα ζητήματα της οικονομίας. «Δυστυχώς οι μέρες της ολοκλήρωσης των μνημονίων έμελε να συνοδευτούν από αυτά τα τραγικά γεγονότα» σχολίασε.

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δεν θέλησε να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, λέγοντας ότι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ για τις εκλογές είπε ότι αυτές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019 με την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk