• Αναζήτηση
 • Μανιάτης : Αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων με εντολή Τσίπρα το 2015

  Το επικοινωνιακό σόου και η υποκρισία της κυβέρνησης με την άναρχη δόμηση και τα αυθαίρετα καλά κρατεί. Το Μαξίμου στήνει σχέδια εντυπωσιασμού με τις μπουλντόζες να έχουν πιάσει ήδη δουλειά και τον πρωθυπουργό να υπόσχεται κατεδάφιση χιλιάδων αυθαίρετων κτισμάτων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το επικοινωνιακό σόου και η υποκρισία της κυβέρνησης με την άναρχη δόμηση και τα αυθαίρετα καλά κρατεί. Το Μαξίμου στήνει σχέδια εντυπωσιασμού με τις μπουλντόζες να έχουν πιάσει ήδη δουλειά και τον πρωθυπουργό να υπόσχεται κατεδάφιση χιλιάδων αυθαίρετων κτισμάτων.

  Παρά το επικοινωνιακό «κρεσέντο» στο οποίο έχουν επιδοθεί κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να χτίσουν το αφήγημα περί αυθαιρέτων στο Μάτι που οδήγησαν στην καταστροφή και να αποποιηθούν των ευθυνών που φέρουν κυβερνητικοί λειτουργοί, το… παρελθόν συνεχώς τους διαψεύδει.

  Τελευταίο «επεισόδιο» η σημερινή καταγγελία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη, ότι το Νοέμβριο του 2015 κατατέθηκε με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τροπολογία για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων, ακόμη και μετά από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

  Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o κ. Μανιάτης σημειώνει πως μετά από παρεμβάσεις, πάλι με εντολή Αλέξη Τσίπρα, η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρθηκε για να επανακατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

  Μάλιστα, δημοσιοποιεί και την συζήτηση από τα πρακτικά, όπου Γιάννης Τσιρώνης είπε επί λέξη: «Μετά τα όσα προηγήθησαν συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό η συγκεκριμένη τροπολογία να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο».

  Η τροπολογία, με υπογραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία κατατέθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2015
  Απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής

  Βούτσης – Κουρουμπλής εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις, ο Σπίρτζης «τακτοποιούσε» αυθαίρετα στο Μάτι

  Σημερινοί υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρωταγωνιστές των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων που τώρα θέλουν να γκρεμίσουν. Με το νόμο που φέρει την υπογραφή και του υπουργού Σ. Φάμελλου, νομιμοποιήθηκαν σε… τιμή ευκαιρίας ακίνητα με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να δηλώνει ότι «το αφεντικό τρελάθηκε».

  Και μέχρι σήμερα, στα 3 και πλέον χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα χιλιάδες… αυθαίρετα που θα γκρεμίσουν πλήρωναν κανονικά φόρους, δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.

  Τα αποκαλυπτήρια ήρθαν και με έγγραφα που έδωσε η Νέα Δημοκρατία τα οποία δείχνουν πόσο υποκριτικά λειτουργεί η κυβέρνηση πάνω από τις στάχτες και τους νεκρούς.

  Οταν ο Κουρουμπλής έδινε εντολή για αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Ραφήνα

  Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητούσε με έγγραφό του προς τη ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής την προσωρινή αναστολή του προγράμματος κατεδαφίσεως αυθαιρέτων στη Ραφήνα.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, ο κ. Κουρουμπλής προχώρησε στην κίνηση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο αιτήματος του δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των υπό κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή Περιβολάκια, με αιτιολογικό την αποφυγή φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων πολιτών.

  Η επιχείρηση κατεδάφισης ακινήτων στην περιοχή της Ραφήνας είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την κινητοποίηση των κατοίκων, ωστόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αποφάσισε να εμμείνει στον προγραμματισμό της όπως είχε εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από παλαιότερες κυβερνήσεις, παρά την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών.

  Ο κ. Κουρουμπλής είχε συμφωνήσει στην προσωρινή λύση της αναστολής της κατεδάφισης, μετά από την ενημέρωση που είχε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής όταν εκδηλώθηκε η πρώτη προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για κατεδάφιση.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk