• Αναζήτηση
 • ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Χρηματοδότηση €24 εκατ. από την ΕΤΕπ για κατασκευή αιολικών πάρκων

  Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 24 εκατ. ευρώ υπέγραψε η ΕΤΕπ με τον ελληνικό όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την κατασκευή και λειτουργία δύο αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 24 εκατ. ευρώ υπέγραψε η ΕΤΕπ με τον ελληνικό όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την κατασκευή και λειτουργία δύο αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα.
  Το δάνειο της ΕΤΕπ υποστηρίζεται από την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το χρηματοδοτικό μέσο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Η Alpha Bank ενήργησε ως συνδανειστής που παρέχει ισοδύναμο ποσό μακροπρόθεσμου δανεισμού μαζί με μεσοπρόθεσμη διευκόλυνση ΦΠΑ. Πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση αυτού του τύπου της ΕΤΕπ με την ΤΕΡΝΑ έπειτα από εκείνη του περασμένου Ιουλίου για τη χρηματοδότηση αιολικών πάρκων στην περιοχή της Βοιωτίας.
  «Οπως υποσχεθήκαμε πέρυσι, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις στον ελληνικό τομέα της ενέργειας και παραμένουμε έτοιμοι να συμβάλουμε στη χρηματοδότηση υγιών έργων που πληρούν τα κριτήριά μας και ανταποκρίνονται στις ενεργειακές πολιτικές της ΕΕ» σχολίασε ο Jonathan Taylor, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα.
  Τα δύο αιολικά πάρκα θα έχουν συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα 44,4 MW, η οποία θα κατανέμεται ανάμεσα στο πάρκο της θέσης Ερεσού Υψωμα – Φούρκα (παραγωγικής ικανότητας 36 MW) και σε εκείνο της θέσης Λεύκες – Κερασιά (παραγωγικής ικανότητας 8,4 MW). Από κοινού θα φιλοξενούν 22 ανεμογεννήτριες εγκατεστημένες σε πολύπλοκα πεδία με υψόμετρο άνω των 1.400 μ. και θα συνδέονται με το δίκτυο μεταφοράς μέσω ενός νέου υποσταθμού ΜΤ/ΥΤ (μέσης/υψηλής τάσης) και με υπόγεια καλώδια ΜΤ μήκους 8,5 και 16 χιλιομέτρων αντίστοιχα.
  Οπως σημειώνει η ΕΤΕπ σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για τη δεύτερη δραστηριότητα του ΕΤΣΕ στην οποία η τράπεζα αναλαμβάνει τον άμεσο κίνδυνο του έργου μέσω μιας περιορισμένου ύψους δομής χρηματοδότησης του έργου. Παράλληλα με άλλες συναλλαγές, αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη στήριξη που παρέχει η ΕΤΕπ στον ελληνικό τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας εν γένει και στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σύμφωνα με τις πολιτικές της ΕΕ ειδικότερα.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk