• Αναζήτηση
 • Γεύση αιγαιοπελαγίτικου νησιού σε ένα ποτήρι!

  Το Μοσχάτο Άσπρο, το νέο ξηρό κρασί από τον ΕΟΣ Σάμου, θα συνοδεύσει τις στιγμές σας, το φετινό καλοκαίρι!

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένα νέο, ξηρό και εύγευστο κρασί μόλις προστέθηκε στην ήδη πλούσια γκάμα του ΕΟΣ Σάμου. Η μοναδική στον κόσμο ποικιλία του λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου καλλιεργείται στη Σάμο αρκετούς αιώνες και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία, την παράδοση και την οινική κουλτούρα του πανέμορφου νησιού. Η δυναμική του σταφυλιού με τα φρουτώδη και ανθικά χαρακτηριστικά στο στόμα και τη μύτη, πλαισιωμένα από μία «τραγανή», δροσιστική οξύτητα, δίνουν σε αυτό το κρασί μία στιβαρή προσωπικότητα.

  Η όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική με λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά είναι πλούσιο και «γεμάτο», φέρνοντας στο νου την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων (όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι) που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του Μοσχάτου χαρακτήρα.

  Εξαιρετικά φρουτώδες στη γεύση, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα απολαυστικό παιχνίδισμα. Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρμονικό σύνολο.

  Συνοδεύει πιάτα δημιουργικής κουζίνας με πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Ταιριάζει πολύ και με γλυκόξινες γεύσεις της Άπω Ανατολής. Ιδανικά σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C.

  www.samiaampelos.gr

  Γευσιγνώστης