• Αναζήτηση
 • O Ομιλος OTE απογειώνει τις ταχύτητες του Internet

  Το πρώτο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home - FTTH) που εξασφαλίζει υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet 100-200 Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps εγκαινίασε στο Παλαιό Φάληρο ο Ομιλος ΟΤΕ.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Το πρώτο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home – FTTH) που εξασφαλίζει υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet 100-200 Mbps με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps εγκαινίασε στο Παλαιό Φάληρο ο Ομιλος ΟΤΕ.
   
  Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που στήνει σε ολόκληρη τη χώρα ο Ομιλος, δημιουργεί ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας και μέσω της τεχνολογίας φτιάχνει έναν κόσμο καλύτερο για όλους.
  Οσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
  Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), το οποίο έχει συνολική οικονομική αξία 360 ευρώ  που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος Cosmote Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ.
  Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.
  Τα προγράμματα Cosmote Double Play Fiberspeed με υποδομές FTTH είναι ήδη διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των δήμων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμάτας με στόχο τη σταδιακή επέκταση της διάθεσής τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
  Στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς εγκαινίασε τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabits, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση κτιρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει ως την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ.
  Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1 Gbps, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

  Ανάπτυξη υποδομών σε όλη την Ελλάδα

  Το νέο επενδυτικό πλάνο του ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ ως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home – FTTH).
  Ως το τέλος του 2019 η κάλυψη υποδομών Fiber To The Home της Cosmote θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά η κάλυψη FTTH του ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022.
  Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.
  Ο όμιλος OTE είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα με επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ την περασμένη εξαετία. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το Cosmote Fiber. Με μήκος διαδρομής πάνω από 43.000 χλμ. δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πάνω από 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών.
   «Το να περνάει από μια περιοχή ένα δίκτυο οπτικών ινών είναι εξίσου σημαντικό  με το να περνάει το μετρό. Σύντομα οι κάτοικοι μιας περιοχής θα επιλέγουν το σπίτι που θα μείνουν ανάλογα με το αν η περιοχή έχει πρόσβαση σε γρήγορο Internet» ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ και πρόσθεσε πως οι δημοτικές αρχές πρέπει να είναι αρωγοί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και να μην εμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις».

  Απαραίτητες για την ανάπτυξη οι σύγχρονες υποδομές

  Οπως επισήμανε ο κ. Τσαμάζ, «σήμερα φέρνουμε την οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού και ξεκινάμε να κάνουμε πραγματικότητα την κοινωνία των Gigabits στη χώρα μας.
  Ξεκινάμε από το Παλαιό Φάληρο με ταχύτητες 100 και 200 Mbps, με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gbps. Η διαδικασία για να αποκτήσουν οι πολίτες σύνδεση Fiber to the Home, αξιοποιώντας την επιδότηση του υπουργείου είναι απλή. Δεν έχει νόημα να υλοποιούμε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ και να μιλάμε για οπτικές ίνες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αν δεν υπάρχει ζήτηση για τις υπηρεσίες αυτές.
  Γι’ αυτό η δράση Superfast Broadband του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάθε πρωτοβουλία που λειτουργεί υποστηρικτικά στις επενδύσεις και συμβάλλει στην ταχύτερη διάδοση των υπερυψηλών ταχυτήτων είναι πολύ σημαντική. Ελπίζουμε με τη δράση αυτή να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Οι σύγχρονες υποδομές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή».

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk