• Αναζήτηση
 • Διαβεβαιώσεις Παπανάτσιου για τη λίστα Λαγκάρντ

  Όπως σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στους ελέγχους των φορολογικών αρχών στη λίστα Λαγκάρντ, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σημειώνοντας πως «δεν διαγράφεται καμία λίστα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά χρήσεις».

  «Για εκείνους που είναι στη λίστα Λαγκάρντ π.χ., ο έλεγχος συνεχίζεται στις χρήσεις που δεν είναι διαγεγραμμένες με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Η φορολογική αρχή μπορεί να στείλει τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα» τόνισε η κυρία Παπανάτσιου, προσθέτοντας ότι «δεν έχει διαγραφεί κανένα όνομα από καμία λίστα, ούτε θα διαγραφεί».

  Όσον αφορά στην απόδοση του ελέγχου, η υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αυτοί κρατούσαν στο συρτάρι τις υποθέσεις επί χρόνια, όταν αναλάβαμε είχαν βεβαιώσει μόλις 24 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή, από τους ελέγχους στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και εμβασμάτων εξωτερικού, έχει ξεκινήσει ένας πολύ μεγάλος έλεγχος σε 3.500 υποθέσεις. Έχουν ολοκληρωθεί περίπου 2.000 υποθέσεις και έχουν βεβαιωθεί 919 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί ήδη περίπου 107 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες που υπάρχουν, μετά από προσφυγές κ.λπ.».

  Οικονομία