• Αναζήτηση
 • Αναμορφώνεται η νομοθεσία για τους εργαζόμενους σε καταστήματα με «τεχνικά παίγνια»

  Αυστηρες προϋποθέσεις θέτει για τους εργαζόμενους σε καταστήματα με «τεχνικά παίγνια» (φρουτάκια, ρουλέτα, στοίχημα, ιππόδρομος) το οικείο σχέδιο Προεδροκου Διατάγματος που κατατέθηκε προς νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατειας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αυστηρες προϋποθέσεις θέτει για τους εργαζόμενους σε καταστήματα με «τεχνικά παίγνια» (φρουτάκια, ρουλέτα, στοίχημα, ιππόδρομος) το οικείο σχέδιο Προεδροκου Διατάγματος που κατατέθηκε προς νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατειας.

  Σύμφωνα με το σχέδιο, αναμορφώνεται μερικώς η νομοθεσία ως προς τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως. Για να μπορεί να εργαστεί κανεις με οποιαδήποτε ιδιότητα σε καταστήματα κέντρων διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, αμιγείς αίθουσες διενέργειας τεχνικών παιγνίων (σ.σ.: όπως είναι αυτές του ΟΠΑΠ), καθώς και σε όλα τα  καταστήματα στα οποία διενεργούνται τεχνικά παίγνια, απαιτείται η προηγούμενη άδεια της Αστυνομικής αρχής (Ασφάλεια).
  Μάλιστα, η έκδοση άδειας από της Αστυνομικές αρχές καταλαμβάνει και τους παρέχοντας μη εξηρτημένη εργασία στα εν λόγω καταστήματα που διεξάγονται τα τεχνικά παίγνια, εφόσον η απασχόλησή τους συνδέεται με την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των καταστημάτων αυτών.
  Οσοι εργάζονται χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την Αστυνομία άλλα και οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει την εν λόγω προβλεπόμενη άδεια, τιμωρούνται με φυλάκιση έως 5 ετών και πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ.
  Για να λάβουν τη σχετική άδεια από την Αστυνομία, πρέπει -πλέον της συμπλήρωσης του 18ού έτους της ηλικίας τους- να μην έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για:
  -εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση,
  -συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,
  -τρομοκρατικές πράξεις,
  -εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας,
  -εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,
  -εμπορίας ανθρώπων,
  -παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή,
  -εγκλήματα του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (ναρκωτικά) και
  -έχουν βεβαιωθεί σε βάρος τους 4 παραβάσεις για  πώληση ή διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους.
  Αντίθετα, δεν ισχύει η απαγόρευση χορήγησης αδείας για όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, εφόσον έχει παρέλθει πενταετία από την έκτιση της ποινής ή την παραγραφή της ή τη με χάρη άφεση της ποινής.
  Επίσης, δεν ισχύει η απαγόρευση για τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες έχει επέλθει παρέλευση της πενταετίας από τη βεβαίωση της 4ης παράβασης για πώληση ή διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους.
  Η άδεια χορηγείται από το Παράρτημα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του εργαζόμενου, αφού προηγουμένως προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα επίμαχα αδικήματα και δύο φωτογραφίες, ενώ η Ασφάλεια αναζητεί αυτεπάγγελτα αντίγραφο του ποινικού μητρώου του εργαζόμενου
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk