• Αναζήτηση
 • Νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη την Ελλάδα

  Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των πολιτών για το «Μακεδονικό», οι οποίοι εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ της κυβέρνησης και της ΠΓΔΜ για τη «Βόρεια Μακεδονία».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των πολιτών για το «Μακεδονικό», οι οποίοι εκφράζουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών, μεταξύ της κυβέρνησης και της πΓΔΜ για τη «Βόρεια Μακεδονία».

  Ξεσηκωμός στη Βεργίνα

  Από τις αντιδράσεις για τη Μακεδονία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, στις 19:30, συγκέντρωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

  «Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπως μεταδίδει το pontos-news.gr.

  Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της, Αντώνης Καγκελίδης, έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.

  Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

  Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνεται την Τετάρτη και στα Τρίκαλα από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

  Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα».

  Οι πολίτες δεν το βάζουν κάτω στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τη συμφωνία των Πρεσπών και με κάθε ευκαιρία ξεσηκώνονται για να προασπίσουν τα ιστορικά δικαιώματά τους, με τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

  Σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη χθες, Κυριακή

  Για χθες Κυριακή,  διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Ειδικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

  Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών πολίτες και φορείς της πόλης προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών και να φωνάξουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

  Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στα Χανιά στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

  Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου απηύθυνε, σύμφωνα με το e-kriti.gr, κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να συγκεντρωθούν στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

  «Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Κοινωνία