• Αναζήτηση
 • Αναστάτωση στα φαρμακεία λόγω έλλειψης καρδιολογικού φαρμάκου

  Η έλλειψη του σκευάσματος Sotalol 80 για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε χιλιάδες ασθενείς, οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο φάρμακο.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Η έλλειψη -εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα- του σκευάσματος Sotalol 80 για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από διάφορες μορφές καρδιοπάθειας.

  Το σκεύασμα έχει εξαφανιστεί από τα φαρμακεία με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες των πληθυσμού, πολλοί εκ των οποίων ηλικιωμένοι, να μην μπορούν να το προμηθευτούν και η υγεία τους να κινδυνεύει.

  Η κατάσταση γίνεται σοβαρότερη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα τις τελευταίες μέρες καθώς η ζέστη και η υγρασία επιδεινώνουν σταδιακά την κατάσταση της υγείας των ανθρώπων αυτών.
  Γεγονός είναι ότι το σκεύασμα «εξαφανίστηκε» αιφνιδιαστικά από τα ράφια των φαρμακείων, κανείς δεν ενημέρωσε τους χιλιάδες ανυποψίαστους ασθενείς για την επικείμενη έλλειψη του ώστε να μπορέσουν έγκαιρα να προμηθευτούν επαρκή ποσότητα κουτιών.

  Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το πότε οι αρμόδιοι θα φροντίσουν να επαναφέρουν το φάρμακο που έχει ανάγκη ο κόσμος.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk