• Αναζήτηση
 • Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη της Δώρας Ζέμπερη

  Για τις 12 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Για τις 12 Ιουλίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
  Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εξέταση μαρτύρων και το δικαστήριο να επιφυλάσσεται για το εάν πρέπει να κληθεί κατά τη πρόοδο της δίκης ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.
  Το αίτημα υποβλήθηκε από την Πολιτική Αγωγή, λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας, σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.
  Στη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκε η πραγματογνώμονας της αστυνομίας η οποία κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας, ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο τα υπόλοιπα δείγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.
  Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του καθ’ ομολογία φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας
  Και από τις δύο πραγματογνωμοσύνες εντοπίζεται γενετικό υλικό του 58χρονου κατηγορουμένου στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.
  Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος», ανέφερε.
  Εισαγγελέας : Σας έκανε κάτι εντύπωση ;
  Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.
  Εισαγγελέας: … Που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.
  Μάρτυρας: τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.
  Ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέφερε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ότι οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη ήταν απλές, ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες ήταν συνέχεια δίπλα της και τη βοηθούσε. «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.
  Επίσης ανέφερε πως κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο η Δώρα Ζέμπερη, και ακόμα 90 οι οποίες ήταν σε εκκρεμότητα.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk