• Αναζήτηση
 • Λιμενικοί εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

  Επτά άτομα, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 42, 40, 34, 37 και 37 ετών αντίστοιχα και δύο ημεδαπών ηλικίας 32 και 29 ετών αντίστοιχα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα με προεκτάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Επτά άτομα, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 42, 40, 34, 37 και 37 ετών αντίστοιχα και δύο ημεδαπών ηλικίας 32 και 29 ετών αντίστοιχα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα με προεκτάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν  κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συνελήφθησαν πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, σε συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή Αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού η εγκληματική οργάνωση είχε δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και σε άλλες περιοχές της χώρας.
  Συγκεκριμένα, ένας 42χρονος αλλοδαπός, έχοντας ρόλο αρχηγικό στην συγκεκριμένη οργάνωση, προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες και τις αποθήκευε , μεταξύ άλλων τοποθεσιών σε κατάστημα – καφενείο στην περιοχή της Αθήνας , ιδιοκτησίας του 40χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα. Ο 42χρονος αλλοδαπός πωλούσε ποσότητες στα έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μεταπωλούσαν σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
  Σε νομότυπες έρευνες που διεξήχθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατόπιν ένδειξης Υπηρεσιακών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνολικά 240 γραμμάρια κοκαΐνης, 15 γραμμάρια κάνναβης καθώς και 29.237 ευρώ.
  Από το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν επίσης πέντε  Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και ένα δίκυκλο ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

  Επιχείρηση κατά διακινητών ναρκωτικών στα Εξάρχεια

  Μια νέα επιχείρηση κατά των διακινητών ναρκωτικών πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ασφάλεια Αττικής στην πλατεία Εξαρχείων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου και ελέγχου της μικροεγκληματικότητας για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή.

  Ειδικότερα, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε αιφνιδιαστική επιχείρηση για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στην πλατεία Εξαρχείων, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, προσήγαγαν συνολικά 16 άτομα (3 Ελληνες και 13 αλλοδαπούς). Από τους προσαχθέντες κρατήθηκαν τελικά δύο αλλοδαποί, εκ των όποιων ένας ανήλικος Αφγανός (17 ετών) και ένας 28χρονος Αλβανός, στην κατοχή των όποιων βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

  Οι επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα συνεχιστούν.

  Κοινωνία