• Αναζήτηση
 • Βενιάμης: Στόχος η αναζωπύρωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων

  Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2014 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και απονομής υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που ολοκλήρωσαν το 2014 την σταδιοδρομία  τους σε ποντοπόρα πλοία,  με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και απονομής  υποτροφιών σε  μεταπτυχιακούς σπουδαστές.
  Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θεόδωρος Βενιάμης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο παράγοντας του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί πάντοτε την κινητήριο δύναμη μιας βιομηχανίας, προσφέροντας τα εχέγγυα της συνέχισης της τεχνογνωσίας και της εξειδίκευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας παραμένει η αναζωπύρωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων, η αναβάθμιση και καταξίωση του ανθρώπινου δυναμικού της αλλά και η προσέλκυση ικανών και κατάλληλα εκπαιδευμένων νέων στελεχών στα πλοία και στις εταιρείες μας.»
  Και πρόσθεσε: «Στην εποχή μας όπου η ανεργία μαστίζει τους νέους, το ναυτικό επάγγελμα γίνεται πλέον και πάλι ελκυστικό, προσφέροντας προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης, σε μια από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Η στροφή των νέων μας στη ναυτιλία, θα διασώσει τον θησαυρό της ναυτοσύνης και της ναυτικής μας παράδοσης, αναπόσπαστα στοιχεία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος.»
  Απευθυνόμενος στους σπουδαστές είπε ότι:  «Πολλοί από εσάς ενδέχεται να απασχοληθούν στη ναυτιλία είτε άμεσα, επανδρώνοντας τις επιχειρήσεις μας, είτε έμμεσα, σε οργανισμούς και εταιρείες του ναυτιλιακού cluster, ραχοκοκαλιά του οποίου είναι η ναυτιλία μας. Η ενασχόληση με ένα τόσο δυναμικό και με εναλλαγές οικονομικό κλάδο προσφέρει σίγουρα μεγάλες συγκινήσεις. Η ενασχόληση, δε, με τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο, προσφέρει επιπροσθέτως υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας λόγω της συμμετοχής στο μοναδικό πυλώνα επιχειρηματικής δραστηριότητας, στον οποίο οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό.»
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή τιμητικού διπλώματος  σε δύο ναυτικούς οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2014 έχοντας τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία σε ποντοπόρα πλοία, έναν από την κατηγορία των αξιωματικών και έναν από την κατηγορία των πληρωμάτων.  
  Kαι συνεχίστηκε με την απονομή των κάτωθι υποτροφιών:
  – Η ΕΕΕ, στη μνήμη του αειμνήστου προέδρου της Αντωνίου Χανδρή απένειμε υποτροφία, για σπουδές σε πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδας, ύψους 10.000 δολαρίων ΗΠΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
  – Η εταιρεία NEPTUNE LINES στην μνήμη του ιδρυτή της, Νικολάου Τραυλού, απένειμε υποτροφία διαμέσου της ΕΕΕ, για ναυτιλιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδας, ύψους 10.000 Ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.  
  – Η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, στη μνήμη του Σταύρου Α. Νταϊφά, απένειμε υποτροφία διαμέσου της ΕΕΕ, για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Ελλάδος, ύψους 15.000 Δολαρίων ΗΠΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018
   – Η εταιρεία «Εκθέσεις Ποσειδώνια» απένειμε υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 διαμέσου της ΕΕΕ για ναυτιλιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ύψους 10.000 Ευρώ.
  Επίσης, η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για πρώτη φορά φέτος, απένειμε 8 υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ έκαστη για σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με τη Ναυτιλία σε Πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος.
  Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Βενιάμης σημείωσε: «Χαίρομαι για το γεγονός ότι η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει αγκαλιαστεί από τα μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας. Χρειάζεται όμως και όλοι οι συνεργάτες μας στη ναυτιλιακή δραστηριότητα να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία. Πρόκειται για μια εξαίρετη ενέργεια συλλογικής κοινωνικής αλληλεγγύης του κλάδου, που λειτουργεί παράλληλα με τις ιδιωτικές ατομικές πρωτοβουλίες. Θέλω να ξέρετε ότι τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου ασχολούμαστε προσωπικά και με ιδιαίτερο ζήλο με τις δράσεις της Συν-Ένωσις. Θα σας ζητήσω λοιπόν να γίνουμε όλοι αγγελιοφόροι του έργου της για να συνεχίσει, αλλά και να αναπτύξει περαιτέρω, την προσφορά της στους συνανθρώπους μας».
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk