• Αναζήτηση
 • Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης των εταιρειών ABS και probunkers

  Mία πρωτοποριακή Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης (Joint Development Program) με την εταιρεία probunkers υπέγραψε η ABS, με αντικείμενο την παροχή τεχνικής υποστήριξης για την ανάπτυξη ενός στόλου ειδικών σκαφών τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμο LNG σε σημαντικά λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Mία πρωτοποριακή Συμφωνία Κοινής Ανάπτυξης (Joint Development Program) με την εταιρεία probunkers υπέγραψε η ABS, με αντικείμενο την παροχή τεχνικής υποστήριξης για την ανάπτυξη ενός στόλου ειδικών σκαφών τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμο LNG σε σημαντικά λιμάνια σε όλο τον κόσμο.
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η probunkers έχει ως στόχο να σχεδιάσει, να ναυπηγήσει και να διαχειρίζεται ένα στόλο από μοντέρνα και φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη για ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμο LNG, αρχικά σε επτά διεθνή λιμάνια: Houston, Rotterdam (ή, εναλλακτικά, Antwerp), Gibraltar, Singapore, Hong Kong, Busan και Fujairah.
  «Ο νέος κανονισμός για τις χαμηλές εκπομπές θείου στα καύσιμα, καθιστά το LNG μία ελκυστική πρόταση για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές πλοίων που θέλουν να ανταποκριθούν στο 2020 Sulphur Cap. Ωστόσο, η έλλειψη υποδομών τροφοδοσίας ήταν έως τώρα βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση αυτής της λύσης. Η ABS είναι υπερήφανη που μπορεί πλέον να παίξει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, σε συνεργασία με την probunkers», δήλωσε ο Peter Fitzpatrick, ABS Vice President, Global Business Development. Και πρόσθεσε: «Η ABS είναι παγκόσμιος ηγέτης στο LNG, επομένως δεν υπάρχει καλύτερα εξοπλισμένος οργανισμός για να ανταποκριθεί στις τεχνικές και λειτουργικές προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο μεγάλο και φιλόδοξο project».
  Η ABS θα συνεργαστεί με την probunkers παρέχοντας καθοδήγηση και τεχνογνωσία στο σχεδιασμό του στόλου αλλά και στον καθορισμό των εφαρμοστέων προδιαγραφών και
  κανονισμών. Επίσης, η ABS θα εντοπίσει τις τεχνικές και λειτουργικές προκλήσεις και θα παρέχει συμβουλές για τεχνολογικές λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα που αφορά, μεταξύ άλλων, τη χωρητικότητα, τις διαστάσεις των σκαφών σε συνάρτηση με τους περιορισμούς του κάθε λιμανιού, την απαιτούμενη ισχύ και ταχύτητα και τα συστήματα πλοήγησης. Η ανάλυση της καταλληλότητας των διαθέσιμων τεχνολογιών για συγκράτηση φορτίων, των συστημάτων για μεταφορά και παράδοση LNG και των συστημάτων εξάτμισης, αποτελεί επίσης βασικό τμήμα της συνεργασίας.
  Ο Αλέξανδρος Προκοπάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της probunkers, δήλωσε: «Το όραμά μας είναι να γίνουμε ο κορυφαίος προμηθευτής καυσίμου LNG στον κόσμο. Η συνεργασία μας με την ABS θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της φιλοδοξίας μας να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο, παγκόσμιας κλίμακας δίκτυο εφοδιασμού πλοίων με καύσιμα, το οποίο θα υποστηρίξει το στόχο για Βιώσιμη Ναυτιλία και Πράσινη Ενέργεια».
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk