• Αναζήτηση
 • Ανοίγει φτερά από Θεσσαλονίκη η flydubai

  Μέσω Θεσσαλονίκης η flydubai εισέρχεται στην ελληνική αεροπορική αγορά και γίνεται ο πρώτος αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα παρέχει απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Μέσω Θεσσαλονίκης η flydubai εισέρχεται στην ελληνική αεροπορική αγορά και γίνεται ο πρώτος αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα παρέχει απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι.
  Οι αναπτυσσόμενες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, αλλά και οι δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί αποτέλεσαν το κλειδί για να ενταχθεί η χώρα μας στο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας που πετάει σε πάνω από 90 προορισμούς, σε 48 χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας, του Καυκάσου, της Κεντρικής και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, στις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) και στη Μέση Ανατολή.
  Σήμερα, η flydubai προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, σε μια τελετή υποδοχής από την οποία δεν έλειπε η καθιερωμένη αψίδα. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία θα εκτελεί και πτήσεις κοινού κωδικού με την Emirates για αυτό το δρομολόγιο, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντουμπάι τρεις φορές την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ο κ. Jeyhun Efendi, SeniorVicePresident, Commercial Operations της flydubai, δήλωσε: «Ως ο πρώτος αερομεταφορέας που πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη, είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες ευκαιρίες που θα μας παρέχει αυτό το δρομολόγιο για τις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας. Δεδομένου ότι πάνω από το 70% του δικτύου μας ήταν υπό-εξυπηρετούμενοι προορισμοί, παραμένουμε δεσμευμένοι στο όραμα μας να δημιουργήσουμε ελεύθερες ροές εμπορίου και τουρισμού καθώς και να ενισχύσουμε τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα ΗΑΕ»
  Όσον αφορά στις εμπορικές σχέσης, επί του παρόντος, πάνω από 170 ελληνικές εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ντουμπάι, ενώ το εμπόριο μεταξύ των ΗΑΕ και της Ελλάδας, πέρα από το πετρέλαιο, ανήλθε στα 212 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους 9 μήνες του 2017, καταγράφοντας αύξηση 10% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2016. Η Ελλάδα έχει επίσης συνεργαστεί στενά με τα ΗΑΕ ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακές πλατφόρμες που αναδεικνύουν  αποτελεσματικές επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς-κλειδιά της Ελληνικής οικονομίας.
  «Η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός αναψυχής και με την έναρξη αυτών των πτήσεων περιμένουμε περισσότερους επιβάτες να επωφεληθούν από τις αξιόπιστες και οικονομικά προσιτές υπηρεσίες μας για να ανακαλύψουν αυτή την όμορφη χώρα», πρόσθεσε ο κ.. Jeyhun Efendi.
  Ο ThierryAucoc, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Emirates, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την flydubai επιτρέπει στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προορισμούς όλου του δικτύου της Emirates, ειδικά σε πόλεις της Αυστραλίας, της Ταϊλάνδης και της Κίνας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τοπικούς ταξιδιώτες. Εκτιμούμε επίσης πως αυτό το δρομολόγιο θα αυξήσει τον αριθμό επισκεπτών στην περιοχή από σημαντικές εισερχόμενες αγορές όπως η Μελβούρνη και το Σύδνεϋ, καθώς και η Κίνα και η Ιαπωνία».
  Στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ Emirates και flydubai, και οι επιβάτες κάθε αεροπορικής εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με εκατοντάδες προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μέσω Ντουμπάι.
  Για τις κρατήσεις με κοινό κωδικό στις πτήσεις που εκτελεί η flydubai, οι επιβάτες της Emirates λαμβάνουν δωρεάν γεύματα καθώς και τα γενναιόδωρα όρια αποσκευών της Emirates για τη διακεκριμένη και την οικονομική θέση.
  Σχολιάζοντας τα εγκαίνια, ο κ. AlexanderZinell, διευθύνων σύμβουλος της FraportGreece, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά  καλωσορίζω την πρώτη πτήση της flydubai από το Ντουμπάι στη Θεσσαλονίκη! Η δέσμευσή μας προς τις τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα ήταν και παραμένει η εισαγωγή περισσότερων πτήσεων και νέων δρομολογίων συνδέοντας αυτήν την όμορφη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ολοένα και περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές και η ευρύτερη συνδεσιμότητα θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού επιβατών και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση  του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η  Flydubai, ο νεότερος συνεργάτης μας, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τρεις φορές την εβδομάδα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ταξίδι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο μαγευτικούς προορισμούς είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Flydubai για τη συνεργασία με την FraportGreece και για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού δρομολογίου. Καλές Πτήσεις!».
  Με πτήσεις στην Κατάνια της Ιταλίας, στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και στη Κρακοβία της Πολωνίας, καθώς και την έναρξη πτήσεων προς το Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Οκτώβριο, το δίκτυο δρομολογίων της flydubai στη Ευρώπη θα φτάνει σε 27 σημεία.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk