• Αναζήτηση
 • Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Πύλο

  Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών σημειώθηκε νότια της Πύλου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σεισμός σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Μεθώνης κοντά στην Πύλο.
  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
  Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι
  Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό 5,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8:14 το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου και έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
  Δήμαρχος Πύλου: Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές
  «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

  «Από την ενημέρωση που είχαμε περίπου μισή ώρα μετά τον σεισμό, δεν υπήρχαν αναφορές για τυχόν ζημιές», δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες».

  Μιλώντας στο ΑΠΕ για την πρωινή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Καφαντάρης τόνισε στο ότι είχε αρκετή διάρκεια και πρόσθεσε ότι «η περιοχή μας άντεξε».

  Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος και όλα κυλούν ομαλά», αποδίδοντας την αντίδραση των κατοίκων στο γεγονός ότι «έχουμε μάθει από σεισμούς, αφού σημειώνονται κατά καιρούς στην περιοχή μας».

  Πάντως, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk