Τα σπίτια τους «άνευ όρων» παραδίδουν χιλιάδες έλληνες πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αυξάνονται συνεχώς και ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.eauction.gr) μέχρι σήμερα έχουν αναγγελθεί συνολικά 13.682 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από τους οποίους πάνω από 600 θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Και όσο περνάει ο καιρός η λίστα με τα ακίνητα συνεχώς μεγαλώνει. Οικόπεδα, καταστήματα, που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες, ακόμη και η πρώτη κατοικία βγαίνουν στο «σφυρί» για οφειλές.

Οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» έπεσε για άλλη μια φορά στο κενό.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας «πανηγυρίζει» για τις αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους και μάλιστα για οφειλές λίγων ευρώ.

Το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί φέρνει περισσότερους πλειστηριασμούς καθώς και ταχύτερες πωλήσεις δανείων.

Αρκετοί δανειολήπτες αδυνατώντας να αποπληρώσουν το δάνειο τους προχωρούν σε εθελοντικές παραδόσεις των ενυπόθηκων ακινήτων τους ή ζητούν να τα πωλήσουν οι ίδιοι ώστε να αποπληρώσουν μέρος του δανείου.

Κάποιοι άλλοι αποδέχονται πρόταση της τράπεζας να της επιστραφεί το ενυπόθηκο ακίνητο ανταλλάσσοντάς το με ένα μικρότερης αξίας.