• Αναζήτηση
 • «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»: Νέος πυλώνας Εταιρικής Υπευθυνότητας για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών

  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» είναι ο νέος πυλώνας Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ που απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» είναι ο νέος πυλώνας Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ που απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
  Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνει μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας. Σε συνεργασία με τον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού, η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την Ελλάδα, με τη συμβολή των κατά τόπους ιατρικών και οδοντιατρικών συλλόγων.
  Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι τρεις μονάδες έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 15 περιοχές της Ελλάδας και έχουν προσφέρει 4.867 εξετάσεις σε 3.634 εξεταζομένους.
  Ο επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, δήλωσε χαρακτηριστικά:
  «Εδώ και 60 χρόνια ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία. Αυτό ακριβώς κάνουμε και με το νέο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά». Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας δωρεάν απαραίτητες εξετάσεις υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενηλίκους, σε όλη την Ελλάδα».
  Ο Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφκσι, τόνισε:
  «Με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» φέρνουμε τη στρατηγική μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα κυριολεκτικά στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού, οι τρεις κινητές μονάδες υγείας του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα και έχουν προσφέρει εξετάσεις σε 3.634 ανθρώπους. Και συνεχίζουμε».
  Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, σημείωσε:
  «Με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, βρισκόμαστε με τις κινητές μονάδες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, προκειμένου να προσφέρουμε με συνέχεια και συνέπεια στα παιδιά».
  Σημαντικές προληπτικές
  εξετάσεις  από το πρόγραμμα
  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»
  Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά περιλαμβάνουν:
  l Γενική παιδιατρική εξέταση
  l Οδοντιατρικό έλεγχο
  l Οφθαλμολογικό έλεγχο
  l Εξέταση ΩΡΛ
  Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ενηλίκους περιλαμβάνουν:
  l
  Φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κ.λπ.)
  l
  Λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, οξυμετρία)
  l Οδοντιατρικό έλεγχο
  l Οφθαλμολογικό έλεγχο
  Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ
  Ολες οι χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και στην εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Με τη στήριξη όλων, οι μονάδες μέχρι στιγμής έχουν διανύσει 5.190 χιλιόμετρα.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk