• Αναζήτηση
 • Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία για πώληση κόκκινων δανείων 2 δισ. ευρώ

  Σε συμφωνία με τις εταιρείες CarVal Investors και Intrum για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων χωρίς εξασφαλίσεις, ανεξόφλητου κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ, ήλθε η Εθνική Τράπεζα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε συμφωνία με τις εταιρείες CarVal Investors και Intrum για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων χωρίς εξασφαλίσεις, ανεξόφλητου κεφαλαίου 2 δισ. ευρώ, ήλθε η Εθνική Τράπεζα.

  Όπως ανακοινώθηκε, το τίμημα της συναλλαγής, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 6% του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου, θα ενισχύσει το δείκτη CET 1 της τράπεζας κατά περίπου 18 μ.β.
  Πρόκειται για το υψηλότερο τίμημα που καταγράφεται έως τώρα σε πώληση δανείων χωρίς καλύψεις από ελληνική τράπεζα.
  Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, ασκών καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε ότι «η Εθνική Τράπεζα είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην επίτευξη του στόχου της όσον αφορά τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, με τις πωλήσεις να αποτελούν έναν από τους στρατηγικούς της πυλώνες».
  Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τίμημα αναδεικνύει την ποιότητα του ενεργητικού της Εθνικής Τράπεζας και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
  Σχετικά με τη συναλλαγή, ο James Sackett, Principal της CarVal επεσήμανε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής με την ΕΤΕ και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά σε ευκαιρίες που θα προκύψουν μελλοντικά στην ελληνική αγορά, όπου διαβλέπουμε ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό. Η συναλλαγή αυτή αποδεικνύει την ικανότητά μας να προσφέρουμε σύνθετες λειτουργικές λύσεις στην Ελλάδα, τις οποίες έχουμε αναπτύξει μέσα από την ευρεία διεθνή εμπειρία μας σε πιστωτικά ζητήματα τα τελευταία 30 χρόνια»
  Αντίστοιχα, ο Mikael Ericson, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum, τόνισε ότι «ακόμα μια φορά έχουμε την τιμή και τη χαρά να μας προτιμά ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, καθώς συνεργαζόμαστε με την ΕΤΕ για την επίτευξη των στόχων της όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».
  Η εξυπηρέτηση του χαρτοφυλακίου θα πραγματοποιηθεί από την QQuant Master Servicer, εταιρεία εξυπηρέτησης ΜΕΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας και ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τον Νόμο 4354/2015.
  Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με το σχέδιο μείωσης τους που υπέβαλε η Τράπεζα στον SSM.
  Σημειώνεται ότι η CarVal και η Intrum διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην εξυπηρέτηση αυτού του είδους χαρτοφυλακίων και είναι αναγνωρισμένες για την αξιοπιστία των πρακτικών και μεθόδων τους.
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk