Ρύθμιση χρεών που έχουν προκύψει έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό συνολικών οφειλών προς το Δημόσιο έως 125.000 ευρώ αντί 50.000 που ίσχυε προβλέπει απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Οπως αναφέρει η υφυπουργός Οικονομικών, «με την απόφαση αυτή, δίνεται πλέον η δυνατότητα να ρυθμίζονται οφειλές ανεξαρτήτως του ύψους αυτών αντί του ορίου των 50.000 ευρώ, που ίσχυε έως σήμερα. Ιδιαίτερα για οφειλές έως 125.000 ευρώ χορηγούνται ρυθμίσεις με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, που ισχύουν ήδη για οφειλές έως 50.000 ευρώ και με την ίδια απλοποιημένη διαδικασία. Επίσης στη ρύθμιση υπάγονται πλέον οφειλές, που είχαν βεβαιωθεί έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, αντί της 31ης Δεκεμβρίου 2016».
Αξίζει να τονιστεί ότι οι δανειστές ενώ δέχθηκαν τη χρονική επέκταση κατά ένα χρόνο των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και την αύξηση του ορίου υπαγωγής στη ρύθμιση, αρνήθηκαν σε όλους τους τόνους να υπάρξει αντίστοιχη διαδικασία για χρέη μισθωτών και συνταξιούχων. Δηλαδή να μπορούν να ρυθμίσουν έως 120 δόσεις οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Μέχρι στιγμής το μόνο που ισχύει είναι να ρυθμίζονται χρέη έως 120 δόσεις για επαγγελματίες, αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για τους υπόλοιπους ισχύει ρύθμιση χρεών έως 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5%.