Βραβείο για το καλύτερο έργο υποδομών στη Fraport Greece

Για το καλύτερο έργο στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, διακρίθηκε η Fraport Greece, σχετικά με την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων.

Για το καλύτερο έργο στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, διακρίθηκε η Fraport Greece, σχετικά με την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Έργο συνολικής αξίας 1,234 δις. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε κατά 750 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια των μετόχων, Fraport AG και Όμιλος Κοπελούζου, ενώ κοινοπραξία κορυφαίων χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων υπέγραψε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ. Η βράβευση έγινε στο Λονδίνο στο πλαίσιο των EMEA Finance’s Project Finance Awards 2017 η Fraport Greece.
Βραβείο για το καλύτερο έργο υποδομών στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη για τη Fraport Greece.
Ως καλό οιωνό για αντίστοιχες μελλοντικές συμφωνίες, χαρακτήρισε την επένδυση στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια ο εκδότης του περιοδικού EMEA Finance, κ. Christopher Moore, δηλώνοντας σχετικά: «Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη σημασία και το μέγεθος της χρηματοδότησης της παραχώρησης 14 Ελλήνων περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport Greece όχι μόνο για την ανάπτυξη αυτών των βασικών υποδομών αλλά και για την ελληνική οικονομία. Αυτή η συναλλαγή ύψους 1 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και αποτελεί έναν καλό οιωνό για μελλοντικές αντίστοιχες συμφωνίες. Η κοινοπραξία των τραπεζών που υποστηρίζει το «Καλύτερο έργο στον τομέα Υποδομών και Μεταφορών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη» περιλαμβάνει τις Alpha Bank, Black Sea Trade and Development Bank, EIB, EBRD και IFC».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Αλεξάντερα Τσίνελ και ο CFO κ. Βαγγέλης Μπαλτάς παρευρέθηκαν στο «The Law Society» στο Λονδίνο και παρέλαβαν το βραβείο. Με την ευκαιρία της διάκρισης, ο κ. Βαγγέλης Μπαλτάς δήλωσε: «Μαζί με τα ίδια κεφάλαια ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ των μετόχων μας, οι συνεργάτες μας από τον χρηματοπιστωτικό τομέα στήριξαν την υλοποίηση ενός από τα πιο σύνθετα έργα στον κλάδο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την Ελλάδα γενικότερα. Για να υλοποιηθεί το όραμα των 14 αεροδρομίων, χρειάστηκαν επίσης χιλιάδες ώρες συνεργασίας υψηλού επιπέδου μεταξύ των μετόχων, των χρηματοδοτικών ιδρυμάτων και της ομάδας της Fraport Greece. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας για τη συμβολή και εμπιστοσύνη τους. Το σημερινό βραβείο είναι μια άλλη επιβεβαίωση ότι οι μηχανισμοί και διαδικασία χρηματοδότησης αυτού του έργου αποτελούν πλέον μια βέλτιστη πρακτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας για την υποστήριξή τους και σύντομα προσβλέπουμε να καλωσορίσουμε επιβάτες από όλο τον κόσμο σε 14 μοντέρνα και σύγχρονα αεροδρόμια».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk