«Μέσα στη Βουλή θα κριθούν άπαντες, από το ΚΚΕ έως τη ΝΔ», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

«Ολοκληρώνεται μία διαπραγμάτευση, προς όφελος και των δύο πλευρών, κοιτάμε την Ιστορία και υπερασπιζόμαστε το έθνος, κυρίως για την επόμενη ημέρα, ιδίως στην ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων», τόνισε ο κ. Ρήγας σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο» και πρόσθεσε: «Δεν κρυβόμαστε πίσω από εθνικισμούς και ρητορείες που προσέφεραν κακές υπηρεσίες στο ελληνικό έθνος, με την Μικρασιατική Καταστροφή και την Κύπρο. Αυτά θέλουν; Μέσα στη Βουλή θα κριθούν άπαντες, όλα τα κόμματα θα πάρουν θέση αύριο, από το ΚΚΕ μέχρι τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Ρήγας κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πει τι συμφωνία είχε κάνει και ποια ονόματα είχε προτείνει, ενώ θύμισε πως «η κ. Μπακογιάννη, με διαρροές τις οποίες φαίνεται να έκανε, μίλησε για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes, υπερασπίστηκε τη γραμμή του 2008 και του 1997». Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «για άλλη μία φορά καθοδηγείται από την ακροδεξιά αντίληψη εντός ΝΔ και έχει εναποθέσει τα πάντα στο να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα δήλωσε πως «δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής» και παρατήρησε: «Υπάρχει μία έντιμη συμφωνία και τηρείται για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση, να σταματήσει η διαπλοκή. Και αυτό τηρήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».