Νέες προειδοποιήσεις Μποζντάγ για τους 8 τούρκους αξιωματικούς

Σε νέες δηλώσεις και «προειδοποιήσεις» στην Ελλάδα, με χροιά απειλής προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην χώρα μας αιτούμενοι άσυλο.

Σε νέες δηλώσεις και «προειδοποιήσεις» στην Ελλάδα, με χροιά απειλής προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην χώρα μας αιτούμενοι άσυλο. «Η Τουρκία σημειώνει τη συγκεκριμένη στάση της Ελλάδας και καλό είναι η Ελλάδα να το γνωρίζει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπ. Μποζντάγ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet.

Ο Μποζντάγ ανέφερε ότι η Τουρκία ζήτησε επανειλημμένα την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών από την Ελλάδα, καθώς όπως είπε η Άγκυρα έχει ισχυρές αποδείξεις για τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα. Όπως είπε η Αθήνα αντί να προχωρήσει στην έκδοση των «8» έκανε ένα βήμα πιο πέρα δίνοντας άσυλο σε κάποιους από αυτούς, ενώ τώρα βλέπουμε ότι παίρνουν και άλλα μέτρα για την προστασία τους. ωστόσο η Ελλάδα δεν δέχτηκε να προχωρήσει σε αυτό το βήμα και προχώρησε ακόμα περισσότερο δίνοντα άσυλο σε κάποιους από αυτούς και τώρα βλέπουμε ότι παίρνουν και άλλα μέτρα για την προστασία τους.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τονίζοντας ότι «η Τουρκία σημειώνει τις συγκεκριμένες πράξεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα ωφεληθεί να γνωρίζει ότι η Τουρκία τα σημειώνει αυτά». Υποστήριξε δε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι διμερές και δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ, το οποίο δεν μπορεί και να παρέμβει.

Ο Μπ. Μποζντάγ τόνισε αρκετές φορές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και των γκιουλενιστών, όποιες και αν είναι οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Μπορεί η Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα να συμπεριφέρεται όπως επιθυμεί εντός της επικράτειας της ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει εμάς να δίνουμε τη μάχη μας ενάντια στην τρομοκρατία, σημείωσε ο ίδιος με αιχμές και ενάντια στις ΗΠΑ, που αρνούνται να εκδώσουν τον Φετουλλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Άγκφυρας ήταν και ο οργανωτής του πραξικοπήματος ενάντια στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου 2016.« Ως Τουρκία σημειώνουμε τη στάση αυτή της Ελλάδας» επανέλαβε καταλήγοντας ο τούρκος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk