• Αναζήτηση
 • Το πιο μοναχικό φυτό στον πλανήτη

  Σε ένα είδος φοίνικα έχει απομείνει ένας μόνο αντιπρόσωπος και αναζητείται ένα ταίρι για να ζευγαρώσει

  Στους περίφημους Βασιλικούς Βοτανικού Κήπους Kew στο Λονδίνο δεσπόζει το Temperate House, ο επονομαζόμενος «πράσινος καθεδρικός». Πρόκειται για ένα κτίριο που περιβάλλεται από γυαλί και σε αυτό φιλοξενούνται περίπου δέκα χιλιάδες είδη φυτών που ζουν σε περιοχές με εύκρατο κλίμα πολλά εκ των οποίων είναι σπάνια και άλλα που απειλούνται με εξαφάνιση. Μετά από τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης χιλιάδων κομματιών γυαλιού το Temperate House άνοιξε πριν από λίγα 24ωρα και πάλι τις πύλες του στο κοινό.

  Στο κέντρο του αποφασίστηκε να τοποθετηθεί το πιο μοναχικό φυτό στον πλανήτη. Πρόκειται για τον τελευταίο αντιπρόσωπο ενός είδους φοίνικα (Encephalartos woodii). Το τελευταίο αυτό φυτό του είδους E.woodii είναι αρσενικό και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει δεν έχει εντοπιστεί πουθενά στον κόσμο κάποιο θηλυκό του είδους.

  Υπάρχουν διάσπαρτα σε βοτανικούς κήπους και άλλα φυτά E.woodii τα οποία όμως είναι κλώνοι του φυτού στο Temperate House και είναι και αυτά αρσενικά.

  Science
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk