Διαφόρων μεγεθών τηγάνια, ένα κατσαρολάκι γάλακτος και μια πλατιά φαρδιά κατσαρόλα (sauteuse γαλλιστί) και πλακερό ελληνιστί. Πολλές οι καινοτομίες κατασκευής τους, και το αποτέλεσμα ένα μαύρο σκούρο σκεύος, όχι τόσο βαρύ όσο τα μαντεμένια αλλά βαρύτερο από τα αλουμίνια.

Η βάση της κατασκευής είναι το αλουμίνιο αλλά επενδυμένο με 6 στρώσεις υλικών, εξ ων το τελευταίο είναι και αντικολλητικό. Μια «πατέντα» που η Tefal κατέχει καλλίτερα απ’ όλους. Το πιο «έξυπνο» από τα ευρήματά τους πάντως, είναι το αποσπώμενο χερούλι που «δουλεύει» με όλα τα παραπάνω σκεύη. Ετσι έχουμε ένα χερούλι για 12 σκεύη διαφόρων μεγεθών.

Αυτό σημαίνει κέρδος σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό για τους μάγειρες και τις μαγείρισσες: Τα σκεύη από το μάτι της κουζίνας μεταφέρονται στον φούρνο αμέσως αφαιρώντας το χερούλι. Αν φτιάχνουμε π.χ. ένα γιουβέτσι και θέλουμε να γκρατινάρουμε το τυρί, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε σκεύος. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στον φούρνο και αφαιρούμε μ’ ένα απλό κλικ το χερούλι.

Επειτα, αν θέλουμε την χρησιμοποιούμε και στο τραπέζι μας, καθώς είναι ένα απλό ματ μαύρο σκεύος μοντέρνο και όμορφο για σερβίρισμα. Πολλαπλά τα οφέλη. Η σειρά επίσης συνοδεύεται από πλαστικά και γυάλινα καπάκια που και αυτά έχουν κάτι το ξεχωριστό. Διαθέτουν ένα χερούλι-πεταλούδα στο κέντρο για να αφαιρούμε το καπάκι που όμως όταν πρόκειται να αποθηκεύσουμε το σκεύος γίνεται επίπεδο και δεν πιάνει καθόλου χώρο. Ολες οι χρήσιμες ιδέες σε μια σειρά σκευών.

Ολα τα σκεύη μας τα παρουσίασε η Tefal σε μια πολύ όμορφη βραδιά στο Cupola, στο Παγκράτι γεμάτα με τα φαγητά που είχε μαγειρέψει για μας ο Αλέξανδρος Παπανδρέου. Το ένα πιο νόστιμο από το άλλο. Γκρατιναρισμένες μελιτζάνες, μια φρέσκια και νόστιμη σαλάτα, απίθανα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, και ως plat de resıstance ένα εξαιρετικό οσσομπούκο. Για το τέλος ένα γλυκό σοκολάτας με φράουλες και παγωτό!