Ο Ρώσος αρχιτέκτονας Μαξίμ Ζίνοφ και οι συνεργάτες του θέλουν να ταράξουν τα νερά στον τομέα των γιοτ παρουσιάζοντας μια πραγματικά επαναστατική ιδέα τους.


Το ονόμασαν HydroHouse και είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό… υδρόσπιτο αφού εκτός από το πολυτελές κατάλυμα υπάρχει μια μικρή προβλήτα ή αν προτιμάτε ένα «γκαράζ» για να δένουν εκεί σκάφη ή ακόμη και υδροπλάνα. Θα διαθέτει επίσης διαφόρους χώρους και λειτουργίες που θα κάνουν άνετη και ευχάριστη την διαμονή εκεί.

Το HydroHouse κινείται με δύο μηχανές και είναι φιλικό στο περιβάλλον αφού λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Ετσι αν οι ιδιοκτήτες του αποφασίσουν να κάνουν κάποιο ταξίδι με αυτό δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τα καύσιμα.

Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του το HudroHouse μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κύρια κατοικία για όποιον το επιθυμεί και φυσικά ως θερινή κατοικία. Ο Ζίνοφ αναζητεί τώρα επενδυτές για να ξεκινήσει η κατασκευή του HydroHouse.

Μάλιστα το HydroHouse δεν ακολουθεί σε καμία περίπτωση το κόστος των συμβατικών γιοτ αφού σύμφωνα με τους σχεδιαστές του θα μπορεί κάποιος να το αποκτήσει σε μια τιμή πέριξ των 200 χιλιάδων δολαρίων.