ΕΤΕ: Μπλόκο στην πώληση θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία

Απερρίφθη από την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας η αίτηση της OTP Bank Romania για την εξαγορά της Banca Romaneasca, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Απερρίφθη από την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας η αίτηση της OTP Bank Romania για την εξαγορά της Banca Romaneasca, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας διερευνά τις διάφορες στρατηγικές επιλογές για τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσής της.

Η πώληση της ρουμανικής τράπεζας προβλέπεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θεωρείται δεσμευτική.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή επρόκειτο να αυξήσει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) της ΕΤΕ κατά περίπου 5 μονάδες βάσης και να ενισχύσει τη ρευστότητα του ελληνικού ομίλου κατά περίπου 650 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα αναφέρει ότι η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της BROM.

Και προσθέτει ότι η BROM συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ.

Η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως Διεθνής Νομικός Σύμβουλος και η PeliFilip σαν τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk