Ο καλύτερος Φεβρουάριος της 10ετίας για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Παρά την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτου της Ευρώπης, Βρετανία, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στη γηραιά ήπειρο εμφανίζουν ιδιαίτερα θετική επίδοση τον Φεβρουάριο αθροίζοντας σε 1.125.397 μονάδες.

Κατά 4,3% αυξήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή τους για το συγκεκριμένο μήνα από το 2008 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA).

Συνολικά στην Ευρώπη ταξινομήθηκαν, 1.125.397 αυτοκίνητα ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της γηραιάς ηπείρου με εξαίρεση αυτή της Βρετανίας η οποία συνέχισε να υποχωρεί και τον Φεβρουάριο για 11ο συνεχή μήνα καταγράφοντας μείωση 2,8% αλλά και την Ιταλία όπου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων συρρικνώθηκαν κατά 1,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 13% στην ισπανική αγορά, κατά 7,4% στη Γερμανία και κατά 4,3% στη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο δίμηνο της χρονιάς, η ζήτηση για καινούρια αυτοκίνητα κινήθηκε εξίσου ανοδικά σημειώνοντας αύξηση 5,8% με τις ταξινομήσεις να αθροίζουν σε 2.378.965 μονάδες. Μελανό σημείο παραμένει η βρετανική αγορά και 2η τη τάξει μεγαλύτερη στη γηραιά ήπειρο, καθώς με φόντο το Brexit εμφανίζει μείωση 5,1% στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2017.

Στις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το πρόσημο ήταν θετικό για τη συγκεκριμένη περίοδο με την ισπανική αγορά να καταγράφει αύξηση 16,4%, τη γερμανική 9,5%, τη γαλλική 3,4% και την ιταλική να παρουσιάζει οριακή αύξηση 1%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk