Με «όχημα» τη γαστρονομία θα προβληθεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές

Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη

Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της εκδήλωσης (Workshop, Τουρισμός, γαστρονομία, και τοπική ταυτότητα: «Μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση»).

Όπως είπε ο κ. Ρέτσος, σε συνεργασία με το «Greek Gastronomy Guide» θα προβληθούν συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, με κύριο χαρακτηριστικό αυτών να είναι οι τοπικές γεύσεις τους.

Η γαστρονομία αλλά και γενικότερα η σύνδεση της αγροδιατροφής με την ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι από τα στοιχήματα που θέλει να κερδίσει ο ΣΕΤΕ, με τον κ. Ρέτσο να υπογραμμίσει ότι μέχρι σήμερα, τα στελέχη του Συνδέσμου, έχουν οργώσει την ελληνική περιφέρεια και έχουν πραγματοποιήσει επαφές με φορείς και επιχειρήσεις.

Συμπέρασμα παραμένει η ανάγκη για συνεργασία όλων προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομία με την τουριστική βιομηχανία. «Η Ελλάδα μάλιστα, σημείωσε ο κ. Ρέτσος μπορεί να γίνει η παγκόσμια δύναμη στην παροχή υπηρεσιών, με αιχμή των τουρισμό».

Στην παρέμβαση του ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης τόνισε ότι ο κλάδος της γαστρονομίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά αντίθετα να αποτελέσει το μέτωπο για στοχευμένες πολιτικές ανάδειξης.

Από την πλευρά του ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλας ανάφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα είναι αρρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης τέτοιων πρωτοβουλιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk