Μοσκοβισί προς ΔΝΤ: Να εργαστούν όλοι πάνω σε πραγματικά δεδομένα

Το δικό του μήνυμα προς το ΔΝΤ έστειλε σήμερα ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μια μέρα

Το δικό του μήνυμα προς το ΔΝΤ έστειλε σήμερα ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μια μέρα μετά τις πληροφορίες που θέλουν το Ταμείο να εξακολουθεί να αμφισβητεί το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και να αξιώνει διπλό μαχαίρι σε συντάξεις και αφορολόγητο από το 2019 και παράλληλα πάγωμα των αντίμετρων.

«Ενθαρρύνω τους πάντες να εργαστούν πάνω σε πραγματικά δεδομένα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί λέγοντας ακόμη ότι ελπίζει ότι «το ΔΝΤ θα επιβιβαστεί στο ελληνικό πρόγραμμα με μια ρεαλιστική προσέγγιση και αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους και για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος Επίτροπος αφού είπε πως είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να αρχίσουμε να γράφουμε μια νέα ιστορία για την Ελλάδα υπογράμμισε ότι για το σκοπό αυτό θα πρέπει όλοι να δουλεύουμε πρωί, μεσημέρι και βράδυ αναφερόμενος σε όλες τις πλευρές για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχουν φέτος διακοπές του Πάσχα». Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για ομαλή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος το καλοκαίρι.

Ο κ. Μοσκοβισί περιέγραψε τέσσερα βήματα έως το καλοκαίρι, ξεκινώντας από την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και φτάνοντας έως την ανάγκη να τηρήσουν τα κράτη μέλη τις δεσμεύσεις τους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τι πρέπει να γίνει

Ειδικότερα τόνισε ότι 99 ημέρες πριν το Eurogroup του Ιουνίου θα πρέπει :

1. Να ολοκληρωθούν τα 88 προαπαιτούμενα έως τον Μάιο και να υπάρξει Staff Level Agreement

2. Να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο μεταμνημονιακό πλαίσιο . «δεν μπορεί να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα ούτε κάτι που να μοιάζει με πρόγραμμα»

3. Να καταρτιστεί ένα ισχυρό πλαίσιο ανάπτυξης ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας

4. Να τηρήσουν τα κράτη μέλη τις υποσχέσεις τους για το χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει PLAN B στην περίπτωση καθυστερήσεων ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης, ο κ. Μοσκοβισί είπε « δεν είμαι άνθρωπος των Plan B, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο «πισωγυρίσματος» και παροχών μέσω των οποίων θα αθετούνται μνημονιακές δεσμεύσεις ή μεταρρυθμίσεις, ο κοινοτικός επίτροπος σημείωσε ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρξουν περιορισμοί στις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και ο λαός αποφασίζει αλλά « οι δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί από το κράτος και όχι τις κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk