• Αναζήτηση
 • Πιτσιόρλας: Μπουλντόζες τον Οκτώβριο στο Ελληνικό

  Αισιόδοξος ότι τον Οκτώβριο θα έχουν ξεκινήσει τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την αισιοδοξία του για την έναρξη των έργων στο Ελληνικό το ερχόμενο φθινόπωρο εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

  Όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας στην εκπομπή Επιχειρήματα της ΕΡΤ «επίκειται σύντομα η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιγνίων για την άδεια καζίνο», συμπληρώνοντας πως «θα έχουμε μπουλντόζες τον Οκτώβριο».

  Αναφερόμενος στο θέμα των ναυπηγείων ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναβιώσει την ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Μάλιστα με την απόφαση του Πρωτοδικείου για την είσοδο Ειδικού Διαχειριστή στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά ξεκινά η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας, σημείωσε ο υφυπουργός, ενώ σύντομα, όπως είπε, θα υπάρξουν εξελίξεις και για το Νέωριο Σύρου.

  Μια άλλη παρέμβαση της κυβέρνησης που τονώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο νόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη. «Το φθινόπωρο θα δούμε να εγκαθίστανται οι πρώτες επενδύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια τόνωσης των eλληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα. Όπως είπε, τον Απρίλιο θα συνεδριάσει στο Πεκίνο η μικτή διοικητική επιτροπή με στόχο να ανοίξει περαιτέρω η Κινεζική αγορά. «Η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στην επόμενη τεράστια έκθεση της Σαγκάης» είπε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk