Η έξυπνη τεχνολογία αγκαλιάζει τη φιλοξενία

Το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο άρχισε να λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στην καρδιά της Αθήνας, φέρνοντας και στην Ελλάδα τις τεχνολογικές εξελίξεις που σε άλλες χώρες ήδη έχουν αρχίσει να εντάσσονται στον χώρο της φιλοξενίας.

Το πρώτο «έξυπνο» ξενοδοχείο άρχισε να λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στην καρδιά της Αθήνας, φέρνοντας και στην Ελλάδα τις τεχνολογικές εξελίξεις που σε άλλες χώρες ήδη έχουν αρχίσει να εντάσσονται στον χώρο της φιλοξενίας.
Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Ομονοίας, οι επισκέπτες του «Kubic Athens Hotel» μπορούν πλέον να προσαρμόζουν το δωμάτιό τους στις ανάγκες τους, χρησιμοποιώντας απλά το smartphone τους ή ένα tablet που τους παραχωρεί το ίδιο το ξενοδοχείο.
Για παράδειγμα, όταν ο επισκέπτης θέλει να κοιμηθεί, πατάει ένα «κουμπί» στο κινητό του τηλέφωνο και πέφτουν τα στόρια, ενώ εάν βρίσκεται σε… ρομαντική διάθεση, πατάει ένα άλλο και αλλάζει ο φωτισμός! Ακόμη και το σύστημα κλιματισμού του ξενοδοχείου (VRV της Samsung) παρέχει στον πελάτη τη δυνατότητα να επιλέγει όχι μόνο την επιθυμητή θερμοκρασία, αλλά και την εποχή!

Σημαντικές καινοτομίες


Πρόκειται, όπως χαρακτηριστικά λένε οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, «για την πρώτη εγκατάσταση «έξυπνης» τεχνολογίας που αγκαλιάζει τη φιλοξενία στην Ελλάδα, εισάγοντας μια εντελώς νέα κατηγορία ξενοδοχείων, εξοπλισμένων με σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες». Παράλληλα, θέτει υψηλά ψηφιακά πρότυπα για την τοπική τουριστική βιομηχανία.
Στο πρώτο full digital ξενοδοχείο της Ελλάδας ο επισκέπτης ξεχνάει τους διακόπτες. Είναι περιττοί, καθώς όλα ρυθμίζονται από ένα tablet ή smartphone. Ακόμη και η πρόσοψη του ξενοδοχείου μπορεί να αλλάζει όψη, με τον πελάτη να επιλέγει κάθε φορά το χρώμα που θα «εκπέμπει» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου το παράθυρό του!
Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει παραδοσιακή υποδοχή, αλλά ένα γραφείο πληροφοριών, όπου οι πελάτες μπορούν να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Αυτό που βιώνουν ήδη οι πρώτοι επισκέπτες του «Kubic» είναι αυτό που ονομάζεται «έξυπνη διαμονή μέσω ενισχυμένης τεχνολογίας».

Πάντοτε «on line»

Το «Kubic» διαθέτει παντού τεχνολογία ΚΝΧ. Εκατοντάδες χιλιόμετρα καλωδίων διατρέχουν το ξενοδοχείο, ενώ κάθε δωμάτιο είναι διαχειρίσιμο και κεντρικά, για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Μια ειδική διαδραστική εφαρμογή, η «Kubic Athens Hotel», αποτελεί τον «εγκέφαλο» του ξενοδοχείου. Μεταξύ άλλων, επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν check-in, check-out, να ελέγχουν τη θερμοκρασία του δωματίου τους, να ανάβουν, να σβήνουν τα φώτα, να ανοίγουν την πόρτα και να αλλάζουν κανάλια στην τηλεόραση. Ακόμη, μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή τους, την περιοχή και την πόλη, να λαμβάνουν μηνύματα και πληροφορίες και γενικά, να είναι πάντοτε «online».
Πάντως, για όσους από τους πελάτες δεν επιθυμούν να κατεβάσουν την εφαρμογή στο smartphone τους, κάθε δωμάτιο διαθέτει ένα tablet που τους επιτρέπει να έχουν ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες και υπηρεσίες.

Στον αυτόματο!

Στο «Kubic» όλα είναι στον αυτόματο! Ειδικότερα, ο πελάτης κατεβάζοντας την εφαρμογή, μπορεί να κάνει check-in από το κινητό του, στο οποίο παραλαμβάνει και το ηλεκτρονικό κλειδί του. Ετσι, δεν χρειάζεται να περνάει από τη reception του ξενοδοχείου, αλλά μπαίνει κατευθείαν στο δωμάτιό του χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό – bluetooth – κλειδί, που συνδυάζεται μέσω oracle με την κλειδαριά vingcard.
Ακόμα και για τις πληροφορίες της κράτησής του, ο πελάτης κερδίζει πολύτιμο χρόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, καθώς σε 24ωρη βάση μπορεί να επικοινωνεί και με τη reception μέσω γραπτών μηνυμάτων.
Τ
ο Wi-Fi υψηλής ταχύτητας καλύπτει ολόκληρο το ξενοδοχείο, ενώ στη διάθεση των πελατών υπάρχουν και δύο υπολογιστές για χρήση – ένας στο επιχειρηματικό κέντρο και ένας στο λόμπι. Ολα τα δωμάτια διαθέτουν smart TV 43 ιντσών 4K, θύρες USB και τηλέφωνο VoIP. Η αίθουσα συνεδριάσεων διαθέτει προτζέκτορα και υποδομή για φιλοξενία συναντήσεων έως 50 ατόμων.
Το νέο «4 αστέρων» ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο πρώην βιομηχανικό κτίριο με πρόσοψη από χάλυβα και γυαλί.
Καθένας από τους επτά ορόφους του ξενοδοχείου διαθέτει οχτώ δωμάτια, πέντε αστικής κατηγορίας «Urban Kubic» και «Urban Kubic City» από 18 έως 21 τ.μ., ενώ υπάρχουν και κατηγορίες «2X Large Kubic City View» και «3X Large Kubic CityView», από 23 έως 26 τ.μ. με μοναδική θέα. Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει και τρία δωμάτια για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk