Πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης των γυναικών από τη Vodafone

Δύο νέες πρωτοβουλίες ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των γυναικών που εργάζονται στα καταστήματα και στα τηλεφωνικά κέντρα της Vodafone, καθώς και των συνεργαζόμενων εταιρειών, παρουσίασε η εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Δύο νέες πρωτοβουλίες ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των γυναικών που εργάζονται στα καταστήματα και στα τηλεφωνικά κέντρα της Vodafone, καθώς και των συνεργαζόμενων εταιρειών, παρουσίασε η εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Φιλοδοξία της Vodafone είναι να αναδειχθεί ως εργοδότης υψηλής προτίμησης για τις γυναίκες, προσφέροντάς τους σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξέλιξης, πρωτοστατώντας παράλληλα σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
Όσον αφορά στις νέες πρωτοβουλίες, η πρώτη ονομάζεται F3 (Fcubed – Future-Female-Frontlines) και θα δώσει τη δυνατότητα σε 100 περίπου γυναίκες της πρώτης γραμμής να αναπτυχθούν, μέσα από ένα δυναμικό πλάνο καθοδήγησης και ενδυνάμωσης διαπροσωπικών δεξιοτήτων. Μέσα από ομαδικές συνεδρίες οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ανταλλάσοντας εργασιακές εμπειρίες και συζητώντας κοινά θέματα που τις απασχολούν.
Παράλληλα, οι συμμετέχουσες θα προγραμματίσουν προσωπικές συναντήσεις με συναδέλφους από άλλα τμήματα της εταιρείας, προκειμένου να τονίσουν τη σημασία του έργου που παράγουν για τον υπόλοιπο οργανισμό, αλλά και να μεταφέρουν την πελατοκεντρική προσέγγιση της πρώτης γραμμής. Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με την έννοια και την αξία της κοινωνικής προσφοράς, μέσα από μία ημέρα αφιερωμένη στο κοινωνικό έργο του ιδρύματος Vodafone και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες προσφοράς επιλεγμένων ΜΚΟ.
Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται WiSToM (Women in Sales, Technology or Marketing) και προσφέρει τη δυνατότητα σε γυναίκες από διαφορετικές διευθύνσεις της εταιρείας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν διαφορετικές δεξιότητες, μέσω της ομότιμης εκπαίδευσης (peer to peer learning). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ γυναικών που εργάζονται στην τεχνολογία και στις εμπορικές διευθύνσεις. Στόχος των εργασιακών δυάδων (working pairs) είναι η εκπαίδευση σε διατμηματικές δεξιότητες, αλλά και η ενδυνάμωση τους σε περιοχές που δεν έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν από τον υπάρχον ρόλο εργασίας τους.
Επίσης, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα που υλοποιούνται ήδη τον τελευταίο χρόνο, όπως το Vodafone Reconnect και τα Lean in Circles. Ακόμη, δίνει έμφαση στην καλλιέργεια τεχνολογικών δεξιοτήτων στις γυναίκες και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση των νέων γυναικών σε τεχνολογικά ή STEM επαγγέλματα. Συγκεκριμένα, η Vodafone σκοπεύει κι εφέτος να υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συγγραφής κώδικα, το οποίο απευθύνεται σε έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών με στόχο την αντιμετώπιση του διευρυνόμενου χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα στα επαγγέλματα STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχουν ήδη εκπαιδευτεί 20 νέες έφηβες, κατά την διάρκεια των περσινών καλοκαιρινών διακοπών.
Για ακόμη μια χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Vodafone έχει διοργανώσει εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναίκα τόσο στα κεντρικά γραφεία όσο και σε όλη την Ελλάδα, ενώ δράσεις ευαισθητοποίησης υλοποιούνται και σε επιλεγμένα καταστήματα Vodafone.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk