Φωκίων Καραβίας: Ετος προκλήσεων το 2018 για την οικονομία

Τι δήλωσε ο CEO της Eurobank στην εκδήλωση του Συνδέσμου των Οικονομικών Διευθυντών

«Η τρέχουσα συγκυρία είναι θετική για την Ελλάδα. Το 3ο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με επιτυχία τον Αύγουστο, ενώ φέτος θα έχουμε την πρώτη χρονιά ουσιαστικής ανάπτυξης, με ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ που προβλέπεται να κινηθεί γύρω στο 2,5%. Ωστόσο, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ανάμεσά τους τρεις οικονομικές και μία πολιτική με ιδιαίτερη σημασία για τις προοπτικές της χώρας μας». Τα παραπάνω τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ).
Ειδικότερα, ο κ. Καραβίας ανέφερε: «Η κληρονομιά της κρίσης παραμένει βαριά, με υψηλό δημόσιο χρέος, μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και ασφαλιστικό σύστημα που παρά τις αξιοσημείωτες παρεμβάσεις δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στα μακροπρόθεσμα δημογραφικά και δημοσιονομικά δεδομένα. Ανάλογης σημασίας προκλήσεις αποτελούν η συμμετοχή της φορολογίας στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής και οι ρυθμοί υλοποίησης ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων. Συγχρόνως, το πολιτικό σύστημα καλείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, αποφεύγοντας τον πειρασμό της υποτροπής σε πρακτικές του παρελθόντος».
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων τα προβλήματα της τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας και ιδιαίτερα εκείνων της σκανδαλολογίας, που «εν μέσω εξωτερικών προβλημάτων δυναμιτίζουν την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νίκος Δένδιας, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και ο κ. Αν. Ζαγοριανός στέλεχος της εταιρείας «Διαδικασία» ανέπτυξε στην παρουσίασή του τα πλεονεκτήματα του αναπτυξιακού νόμου 4399/16.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk